Ostalo

FOTO: MNZ Lendava in MDNS Lendava organizirala seminar za nogometne sodnike in delegate

Medobčinska nogometna zveza Lendava in društvo nogometnih sodnikov Lendava sta minulo soboto v prostorih Dvojezične srednje šole Lendava organizirala seminar za nogometne sodnike in delegate, hkrati pa je potekal tudi sestanek z nogometnimi klubi, ki spadajo pod MNZ Lendava.
Robert Kranjc iz Zveze nogometnih sodnikov Slovenije je vsem prisotnim predstavil trende sodobnega sojenja. Sodniki so opravljali tudi videotest in nato analizirali delo po skupinah. Direktor podjetja Golgeter Bruno Krklec je vsem klubom MNZ Lendava predstavil njihovo aktualno ponudbo nogometne opreme (žoge, dresi, pripomočki za treniranje,… ). Inštruktor NZS Damir Rob je klube seznanil z vlogo inštruktorske službe NZS in možnost strokovne pomoči klubom. Predsednik MNZ Lendava Slavko Režonja je vsem klubom MNZ Lendava predstavil aktualnosti v zvezi z nadaljevanjem prvenstva v ligah NZS in MNZ. Predstavljena so bila tudi priporočila NZS glede širjenja koronavirusa.

Na koncu seminarja je vsak klub s strani MNZ Lendava prejel 3 tekmovalne žoge Adidas Team Match PRO, ki bo uradna nogometna žoga v MNL ligi v koledarskem letu 2020. Vsak klub je prejel tudi mrežo za žoge in merilnik tlaka za nogometne žoge. Na seminarju so bili prisotni vsi predstavniki klubov MNZ Lendava (19) in nekateri trenerji.

Vodja tekmovanja pri MNZ Lendava Danijel Žalik je delegatom predstavil informacijki sistem Registi, v katerem poteka sestava zapisnikov nogometnih tekem na celotnem področju Slovenije. Delegati so se prav tako seznanili za navodili za delo v letu 2020. Na koncu izobraževalnega seminarja, je vsak delegat s strani MNZ Lendava prejel srajco in kravato.