Ostalo

FOTO: Mladinski prekmurski derbi pripadel gostom

V okviru 2. kroga 1. Slovenske mladinske nogometne lige sta se v Športnem parku v Lendavi pomerili mladinski ekipi domače Nafte 1903 ter gosti iz Murske Sobote. Kljub začetnemu vodstvu in dobri igri so Lendavčani bili primorani priznati poraz. Srečanje je bilo zaključeno z rezultatom 2:3.
V sklopu drugega kroga EON NextGen lige sta se v lendavskem Športnem parku v popoldanskih urah, pred kakimi 500 ljubitelji nogometa, pomerili ekipi domače Nafte 1903 in gosti iz Murske Sobote. Mladinski prekmurski derbi je postregel s številnimi zanimivimi akcijami, katere so gledalci videli na obeh straneh, a so Lendavčani kljub dobri igri naposled bili primorani priznati poraz.

Spopad mladinskih ekip Nafte 1903 in Mure je postregel s skupno petimi zadetki, enega več pa so dosegli upi murskosoboške Mure. Ti so se tako veselili že druge zaporedne zmage, domači pa so bili včeraj že drugič poraženi. Prvi zadetek na včerajšnjem srečanju so dosegli varovanci Boruta Petkoviča in sicer v 16. minuti, kar pa ni ustavilo gostov, saj so ti že dve minuti kasneje dosegli izenačenje. Uspešen je bil Jaka Domjan.

Naslednji zadetek je padel dve minuti po prvem sodniškem žvižgu v drugem delu, v 47. minuti. Mrežo Jana Farkaša je zatresel Alin Kumer, Domjan pa je bil tisti, ki mu je pri tem asistiral. In prav Domjan je čez dobrih sedem minut bil vnovič tisti, ki je tresel mrežo modro-belih. To je bilo v 54. minuti, s čimer so gosti vodstvo povišali na 1:3. Marko Čuček Bezjak je v 69. minuti dosegel zadetek za 2:3 in s tem dosegel končni rezultat srečanja, ki pa bi ga ekipi še lahko spremenili, saj je bilo priložnosti in časa na pretek.

Nafta 1903 – NŠ Mura 2:3 (1:1)

Gledalcev 500, sodniki: Gregorinčič Lukas (glavni sodnik), Marin Tomaž (1. pomoč), Marin Jan (2. pomoč). Delegat: Glažar Roman
Strelci: Zamuda (16′), Čuček Bezjak (69′); Domjan (18′, 54′), Kumer (47′).
Nafta 1903 – začetna enajsterica: Farkaš, Biro, Zamuda, Plej, Horvat, Bukovec, Lavrenčič, K. Plej, Kočet, Čuček Bezjak, Oto.
Mura 05 – začetna enajsterica: Lampret, Črnko, Lovrec, Močiler, Ignjič, Domjan, Jelovica, Graj, Baš, Koren, Kumer.

FOTO: Timi Farkaš