Ostalo

FOTO: Minuli vikend se je v Lendavi odvil močni badmintonski turnir, Srebrna žogica

Lendavski badmintonski klub (BK) Mladost je minuli vikend v športni dvorani Dvojezične srednje šole Lendava organiziral močni badmintonski turnir, Srebrna žogica. Gre za že tradicionalni turnir BK Mladost, na katerem je letos nastopilo koli 100 tekmovalcev iz Slovenije, Hrvaške, Madžarske in Češke.
Pred devetnajstimi leti so v lendavskem badmintonskem klubu Mladost pričeli z izvajanjem močnega in znanega turnirja “Srebrna žogica Lendave.” Ta je bil na sporedu tudi letos, minuli vikend, na katerem je moči merilo okrog 100 badmintonistov oz. badmintonistk. Takšno tekmovanje pa je sicer zelo pomembno tudi za mlajše domače igralce, saj slednji nimajo toliko možnosti kot njihovi starejši kolegi.

Omenjeno mednarodno mladinsko tekmovanje je, kot že nekaj let, potekalo v disciplinah posamično in dvojicah v starostnih kategorijah U11, U13, U15 in U17. Tekmovalci so skupno odigrali okrog 250 tekem, lendavski klub pa se lahko pohvali z lepimi rezultati. Pri tem velja omeniti še, da so domači igralci nastopili v kategorijah od U11 pa do U15 in odnesli šest prvih mest, dve drugi mesti in dve tretji mesti.

Rezultati članov domačega kluba

V starostni kategoriji U11 je Jaka Horvat med posamezniki zaključil na drugem mestu, v paru z Anžetom Žnidaričem (BK BIT iz Ljubljane) pa sta si priigrala zlato odličje. Melani Soke in Zara Varga sta v kategoriji dvojic do 11 let osvojili bronasto odličje. V kategoriji U13 je Sven Pahor med posamezniki in med dvojicami (z Janom Hotkom – BK Pišece) osvojil prvo mesto, Kaja Utroša pa med dekleti posamezno drugo mesto. Pri dvojicah sta slavili Kaja Utroša in Neža Žitek, tretji sta bili Pika Breznik in Iza Soldat. Naja Horvat je v kategoriji U15 tako med posameznicami kot tudi v dvojicah (z Teodoro Milivojević – BK Medvode) premagala vso konkurenco in osvojila zlato odličje.

Vsem tekmovalcem in organizatorju se je zahvalil tudi župan Občine Lendava, Janez Magyar: “Ponosni smo na naše mlade športnike in njihove dosežke. Njihova predanost in trud so nas ponovno navdušili ter dokazali, da se trdo delo in vztrajnost vedno izplačata. Čestitke vsem domačim tekmovalcem za odlične predstave na igriščih.”

“Oba dneva smo lahko spremljali zanimive in napete dvoboje, videli borbenost in željo po zmagi, včasih tudi solze ob porazu ali poškodbi. Hvala vsem tekmovalcem za odlične tekme, hvala vsem, ki so pripomogli k uspešni izvedbi tekmovanja, hvala vsem, ki so prišli spodbujati mlade nadobudneže in hvala vsem sponzorjem, ki so omogočili kakovostno izvedbo mednarodnega tekmovanja,” pa so sporočili iz BK Mladost.