Ostalo

10 let: Bella Venezia praznuje z dobrodelno noto!

Italijanska restavracija Bella Venezia je ena najbolj znanih in luksuznih restavracij v mestu pod lendavskimi vinorodnimi griči. Letošnje leto restavracija praznuje deseto obletnico, v duhu katere se bo odvila vsem dobro poznana prireditev Zaigrajmo in zapojmo po domače v lendavski Gledališki in koncertni dvorani, ki pa bo tokrat imela dobrodelno noto.
“Bella Venezia ni le navadna restavracija, je več od tega; edinstveno doživetje, ki izhaja iz užitka druženja, ustvarjanja dobrega vzdušja, občutka zadovoljstva in ljubezni do dobrih stvari. “V tej sodobni, a hkrati tradicionalni italijanski restavraciji, boste našli vzdušje, v katerem prevladujejo umetnost in kultura, ambient, v katerem je hkrati možno uživati v vrhunskih jedeh in občudovati razstavljene kipe, slike, skulpture in enkratno zbirko starih motorjev, ki to restavracijo spremenijo v pravi kulinarični muzej,” nam pove Ivan Vurušić, direktor te ugledne restavracije.

V soboto, 11. maja 2024 bo zanj, njegovo partnerko, vse sodelavce ter še posebej njihove poslovne partnerje in vse goste, kot pravi, poseben datum. “To je dan, ki si ga bomo vsi zapomnili, saj ne bomo praznovali le posebnega koncerta, ki ga pripravlja Geza se zeza in njegova ekipa, temveč tudi desetletje, odkar smo odprli vrata restavracije Bella Venezia! Zato vas vabimo, da se nam pridružite v Gledališki in koncertni dvorani Lendava, kjer bomo skupaj praznovali ob glasbi, plesu in številnih drugih presenečenjih! Zapomnite si datum in se pripravite na skupno praznovanje v slogu Bella Venezia!”

Ivan Vurušić

Zbrana sredstva bodo šla enemu izmed javnih zavodov na območju Lendave

In dokler Ivan in njegova soproga Augustina Evelina Vurušić ter vsi sodelavci že snujejo recepture za kulinarične in tekoče dobrote, ki jih bodo ob jubileju ponudili gostom, pa so v družbi “Geza se zeza” že zbrali deset znanih glasbenikov in glasbenih skupin, ki bodo popestrili praznovanje Belle Venezie in sploh navduševali na njihovem dobrodelnem koncertu. “Letošnji koncert, ki bo 11. maja 2024 zvečer, pripravljamo v sodelovanju z restavracijo Bella Venezia iz Lendave, ki praznuje svojo 10. obletnico delovanja. Ob tej priložnosti bo koncert z dobrodelno noto, saj bo ves izkupiček od prodaje vstopnic namenjen v dobrodelne namene za ustanovo oz. zavod v Lendavi. Prejemnik sredstev pa bo razkrit na prireditvi ob predaji sredstev. Organizatorji obljubljamo 10 nastopajočih ob 10. obletnici Restavracije Bella Venezia, pogostitev in darila za vse obiskovalce ter obilo dobre zabave. Nastopili bodo: Ivana Kovač, Janez Lotrič, Vlado Kalember, Ansambel Spev, Primorski fantje, skupina Metulj, Branko Petek, Martin Kosovec, Geza se zeza in Aleksander Pozvek,” nam je zaupal Grega Farkaš, direktor blagovne znamke “Geza se zeza.” Ob tem dodaja, da so vstopnice za koncert že v predprodaji na blagajni lendavskega kulturnega doma in v Geza pubu Beltinci. “Ker je število vstopnic omejeno priporočamo, da si jih pravočasno zagotovite že v predprodaji in tako boste zanesljivo del tega dogodka z dobrodelno noto ob 10. jubileju restavracije Bella Venezia,” dodaja Farkaš.

Ekipa zaposlenih

O restavraciji …

Restavracija Bella Venezia je po besedah Aldo Bassija, poslovneža in lastnika restavracije, pred vrsto leta nastala iz veselja in strasti. Želel je prinesti del večnih Benetk, njegovega mesta, kjer sicer živi, v Lendavo ter tako narediti nekaj lepega za to mesto. Podjetni Aldo Bassi je najprej kupil zemljišče na katerem je nato zgradil Bello Venezio, tako pa je omenjeni tudi lastnik stavbe (objekta). Luksuzna restavracija Bella Venezia je bila odprta 20.5.2014 in posluje pod okriljem podjetja Lepe Benetke d.o.o. katerega lastnica je Augustina Evelina Vurušić.

Direktorja Evelina in Ivan nista samo šefa, temveč sta tudi prva med zaposlenimi – ona v kuhinji, on v strežbi. Omenjeni Aldo Bassi je Augustini Evelini in Ivanu zaupal kompletno upravljanje in vodenje Belle Venezie. Sam Bassi je sicer na Lendavo naletel naključno, nato pa je bil tukaj vse pogosteje.

“Prvič me je sem pripeljal moj prijatelj iz Hrvaške, ki ima vinograd v Pincah. Potem sem pričel sem zahajati večkrat in na koncu sem se odločil, da bom v tem mestu naredil nekaj lepega, saj mi je mesto kot turistu bilo vedno bolj všeč. Gre namreč za zelo lepo mesto z veliko vinogradov v okolici. Tako sem prišel na idejo o restavraciji predvsem zaradi lepote mesta, umirjenosti življenja tukaj, kjer ni veliko prometa. Ni mi všeč gneča velikih mest. Lendava je majhna, sicer za posel to ni najboljše območje Slovenije, a je zelo zeleno in sproščujoče. Griči naokrog med drugim ponujajo tudi romantiko za umirjeno življenje, za sprehode. In vse to me je pritegnilo,” je dejal Aldo. Kot slednji zaključi, je blizu Benetk povsem drugače in omeni, da je tam veliko industrije, prometa in stresa. “Restavracije nisem odprl, ker bi želel s tem zaslužiti, saj je Lendava majhen kraj, ampak je šlo bolj za lastno veselje.”