Ostalo

FOTO: Mednarodni arhivski raziskovalni tabor

Pokrajinski arhiv Maribor, Arhiv Železne županije iz Szombathelya in Arhiv županije Zala iz Zalaegerszega iz Madžarske so letos že šestindvajsetič zapovrstjo priredili Mednarodni arhivski raziskovalni tabor, na katerem so srednješolci iz Slovenije in Madžarske zbirali in evidentirali arhivsko gradivo.

Tabor letos poteka od 24. do 29. junija 2016 v Sloveniji v Srednji in Gornji Bistrici, na Madžarskem pa v naselju Márokföld. Mednarodni arhivski raziskovalni tabor je že tradicionalen in je posebnost v arhivski teoriji in praksi tako pri nas kot tudi v ostalih evropskih državah. Realizacija tabora temelji na spoznanjih in izkušnjah ob organizaciji podobnih raziskovalnih taborov, ki jih izvajajo nekatere druge vede, npr. arheologija, etnologija, biologija ipd.

Tabor na izbranem terenu izvaja evidentiranje, zbiranje in kopiranje arhivskega gradiva. To pomeni, da na terenu pri posameznih osebah in ustanovah išče ohranjeno arhivsko gradivo. Rezultati raziskovalnega tabora bodo objavljeni v arhivskih strokovnih glasilih v Sloveniji in na Madžarskem.

Iz Lendavske DSŠ, sta se tabora udeležila dijakinja in dijak.

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/113431614612884969612/albumid/6301658995933405105?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]