Sveže

FOTO: Kljub pretekli zamudi, včeraj prvič zasvetili reflektorji

Za Dvojezično srednjo šolo v Lendavi se je 29.5. zgodilo prvo dejanje v sklopu prihajajoče nogometne akademije Nafte 1903. Tisti popoldan je bil namreč položen temeljni kamen za izgradnjo dveh novih igrišč z umetno travo, a se je gradnja zavlekla, čeprav bi igrišča po prvotnih načrtih že morala biti končana. V minulih dneh je tam že zrasla ograja, včeraj pa so prvič zasvetili reflektorji.
Zaključek gradnje dveh nogometnih igrišč, ki nastajata v sklopu nogometne akademije Nafte 1903 tik ob Dvojezični srednji šoli Lendava, se bo kot kaže preložil. V prvi vrsti se je gradnja zavlekla zaradi spremembe projektne dokumentacije, saj je v neposredni bližini transformator, počakati pa je med drugim bilo potrebno tudi na prostega gradbinca, saj v predvolilnem času ti veljajo za “vročo robo.” Po nekaterih podatkih bi naj dela bila končana do konca oktobra, kar pa se sliši zelo ambiciozno.

Čeprav se je gradnja zavlekla, pa so delavci podjetja Legartis, ob sprostitivi kapacitet zavihali rokave in v pičlih dveh tednih naredili pošteni preskok. Tako so včeraj prvič zasvetili reflektorji, zagnali so jih preko agregata, saj elektrika, kot kaže, še ni priključena, temu pa sta prisostvovala predstavnika nogometnega kluba Nafta 1903, Franc Pozsgai, pomočnik direktorja kluba in Zsolt Szabó, strokovni vodja nogometne akademije Nafte 1903.

Spomnimo: Lendavski župan mag. Anton Balažek in predsednik Nogometnega društva Lendava 1903 Végh Gábor, sta 13. februarja letos v mali sejni sobi Občine Lendava podpisala pogodbo o podelitvi brezplačne stavbne pravice Nogometnemu društvu Lendava 1903 za gradnjo dveh nogometnih igrišč, ki spadata v sklop bodoče nogometne akademije. Stavbna pravica je bila podeljena za dvajset let, po preteku obdobja pa bosta igrišči prešli v last Občine.