Ostalo

FOTO: Kinološko društvo Lendava z novimi prostori in dvoriščem

Včerajšnji popoldan so člani Kinološkega društva Lendava s kratkim programom odprli in svojemu namenu predali nove prostore ter dvorišče. Do sedaj so uporabljali zemljišče ob Zdravstvenem domu v Lendavi, a so se bili primorani preseliti, saj bo tam v bližnji prihodnosti stal novi prizidek k Zdravstvenemu domu.
Kinološko društvo Lendava je bogatejše za nove prostore s pripadajočim dvoriščem, ker bodo v bližnji prihodnosti postavljene tudi ovire za vadbo psov. Nove prostore z dvoriščem so svojemu namenu predali včerajšnji popoldan, vse prisotne pa sta pozdravila predsednik Kinološkega društva Lendava Robert Požonec in župan Občine Lendava, Janez Magyar. Na violini je dve skladbi pred prerezom traku odigral Peter Koša.

“Veseli sem, da smo se lahko danes zbrali ob naših novih prostorih ter ob bodočem vadbišču. Zemljišče ter dve hiški nam je uredila Občina Lendava, Kinološko društvo pa s tem začenja novo obdobje svojega delovanja. Prostori in zemljišče so urejeni in koristni,” je bil kratek predsednik Robert Požonec. Župan Občine Lendava Janez Magyar je poudaril, da je vesel, da je dogovor z društvom o selitvi bil uspešno sklenjen. “Občina je s tem prispevala svoj delež, na parceli, ki so jo uporabljali prej, pa bo stal novi prizidek Zdravstvenemu domu Lendava.”

Občina Lendava je tako poleg zemljišča uredila tudi zagraditev parcele, “saj je to osnova in pogoj za njihovo kakovostno delovanje,” je še dejal župan Magyar ter dodal, da bodo z urejenim vadbiščem še naprej lahko dosegali odlične rezultate. “Društvo je v svojih 40 letih doseglo marsikateri odličen rezultat, tako doma, kakor tudi onkraj meja. Če vse skupaj to pogledamo v finančnem smislu, je občina za ureditev prostorov, dvorišča ter za ograditev namenila 15 tisoč evrov.”

Kinološko društvo Lendava ima 40 članov, omenjeno zemljišče pa se nahaja ob nogometnem igrišču z umetno travo pri Dvojezični srednji šoli Lendava.