FOTO: Judo, športno strelstvo in badminton

Člani Judo kluba Lendava so se v soboto, 3.6.2017 udeležili tekmovanja v judu, ki ga je organiziral Judo klub Tratnjek Beltinci. Tekmovanje se je odvijalo v športni dvorani Osnovne šole Puconci, za starostne kategorije U10, U12 in U14. Uradno tekmovanje je bilo za starostno skupino U14, katerega se je udeležilo 152 judoistov iz 26 klubov.
Rezultati Judo kluba Lendava:

U14

3. mesto Žerdin Luka (-46 kg)
5. mesto Mlinarič Maj (-60 kg)
5. mesto Jaklin Samo (-60 kg)

Včeraj se je v organizaciji SD Mesta Ljutomer odvilo 4. kolo mednarodne ter 2. kolo malokalibrske lige puška. Na tem turnirju je ekipa iz Dobrovnika pometla s vso konkurenco in prepričljivo zmagala pred ekipo iz Nagykanizse in tretjeuvrščeno SD Presiko. V posamezni moški konkurenci je 1. (Bežan Vinko) in 2. (Babič Jožef) mesto pripadlo posameznikoma iz Dobrovnika, tretje mesto pa ml. Nagy Gyorgy iz Zalaegerszega.

V posamezni ženski konkurenci je z odličnim rezultatom zmagala Vlaszakne Nyiro Barbara iz moštva Gellenháza, sledila sta ji 2. Stajnko Brina (Ljutomer) in 3. Erika H. Poloskeine (ŠSK COAL Petišovci).

Badminton

V Ljubljani se je v dvorani dolgi most odvilo državno prvenstvo v kategorijah do 13 in 17 let, kjer je lendavski klub dobil državna prvaka v dvojicah: Dorian Hranilovič in Anel Hac Györköš sta odpravila s konkurenco v U13 in se zavihtela na zmagovalne stopničke – v finalu sta v treh nizih premagala navezo Lenaričič/Pogoršek (16-21; 21-17; 21-13). Za dodatno veselje sta poskrbela tudi Luka Gavrilović in David Gabor, ki sta osvojila tretje mesto.

Med posamezniki je Anel postal državni podprvak, potem ko je v finalu v treh nizih izgubil proti Marku Koroši (12-21; 21-16; 21-15). Pri dekletih je tretje mesto osvojila Nika Bedič, ki je skupaj s soigralko Mio Bratkovič bila prav tako tretja v dvojicah. Nika in Dorian sta osvojila bron tudi v mešanih dvojicah.