Ostalo

FOTO: Iz Lendave na pot krenila Slovenska bakla

Slovenska bakla je na pot krenila današnji popoldan, ob 14.00 uri izpred nogometne akademije Nafte 1903 Lendava, kot del nacionalnega projekta, ki združuje vse slovenske občine in spodbuja olimpijski duh. Ta dogodek je del širšega projekta Slovenska bakla, ki potuje skozi Slovenijo, s ciljem širiti vrednote olimpizma in navdihovati enotnost.
Slovenska bakla je na trimesečno potovanje krenila iz Lendave, kamor jo je prinesel ambasador Slovenske bakle Jani Klemenčič, dobitnik prve slovenske olimpijske kolajne. Štart bo ob 14. uri izpred nogometne akademije Nafte 1903 Lendava, ciljna točka v občini Lendava pa je bila ob razglednem stolpu Vinairum Lendava, nekaj minut čez 15.00 uro. Pričetek poti Slovenske bakle so s svojo prisotnostjo počastil tudi predsednik Olimpijskega komiteje Slovenije Franjo Bobinac ter dva podpredsednika Miran Kos in Katja Koren Miklavec.

Baklo so na območju občine Lendava nosili člani športnih društev Športnekup zveze Lendava: Nogometno društvo Lendava 1903, Športno in turistično društvo Gibko Lendava, Kolesarski klub Lendava, Odbojkarski klub Lendava, Badmintonski klub Mladost Lendava, Judo klub Lendava, Lokostrelski klub Lendava, Planinsko društvo Lendava in Atletski klub Lendava. Na ciljni točki prve etape, ob stolpu Vinarium Lendava v Dolgovaških Goricah, so se vsi nosilci bakle in udeleženci zbrali za krajšo slovesnost in skupinsko fotografiranje.

Slovenska bakla je tako izpod kupule Vinariuma krenila proti Dobrovniku in Kobilju, skupno pa bo po Sloveniji baklo nosilo okrog 10 tisoc slovenskih športnikov. Pot je dolga 7-8 tisoč kilometrov.

FOTO: Leon Novak, Timi Farkaš