FOTO: Fotosalon “Panonija” v Veszprému: FVK Lendava sodeloval s 24 fotografijami

Minulo soboto so se člani Foto-video kluba Lendava (FVKL) udeležili odprtja fotografske razstave 20. fotosalona “Panonija” v Veszprému na Madžarskem. Na salonu je sodelovalo 167 članov iz 15 foto klubov, na natečaj pa je prispelo 328 fotografij. Lendavski klub je sodeloval s 24 fotografijami desetih članov.
“V izbor 45 najboljših, ki so se uvrstile na razstavo, sta bili uvrščeni tudi 2 fotografiji naših članov in sicer; fotografija “007” Biserke Sijarič je pristala na 9. mestu in se tako uvrstila med 10 najboljših ter fotografija “Shadow on the wall” Igorja Ternara, ki je pristala na 22. mestu. Vsekakor odličen rezultat za naš klub,” so povedali pri FVKL Lendava.

V Veszprému je Lendavčane sprejel gostitelj salona, Mátyus Károly, podpredsednik madžarske Fotografske zveze in predsednik Foto kluba Bakony, razstavo pa je odprl dr. Navracsics Tibor, evropski komisar za kulturo, izobraževanje, mladino in šport. V prijetnem pogovoru z obema so Lendavčani predstavili tudi delovanje našega društva.