Sveže

FOTO: Festival Bograč kratkih filmov uspešno zaključen

Minuli vikend se je odvil in tudi uspešno zaključil festival Bograč kratkih filmov. Šlo je za “lonec, poln kratkih filmov na prekmurskih ravnicah,” so zapisali organizatorji. Vsi kratkih in tudi risanih filmov željni so na svoj račun prišli na letnem odru Gledališke in koncertne dvorane Lendava, na dvorišču lendavskega gradu in na terasi centra Bánffy.
Med 7. in 9. avgustom, torej minuli vikend, se je na treh prizoriščih, to je v Gledališki in koncertni dvorani v Lendavi, na terasi centra Bánffy in na dvorišču lendavskega gradu odvila prireditev, lahko bi rekli tudi festival, ki so ga organizatorji poimenovali Bograč kratkih filmov. Gre za predstavitev večih kratkih filmov, med drugim tudi predstavitev filma Delčki, ki je bil posnet v Lendavi, v režiji Árona Horvátha Botke iz Lendave. Premiera omenjenega domačega filma je potekala potekala minuli petek, torej prvi festivalski dan, ob 21.00 uri na letnem odru Gledališke in koncertne dvorane Lendava, sledil pa je tudi pogovor z organizatorji in filmskimi ustvarjalci.

“Zelo me veseli, da nam je uspelo v takih čudnih časih organizirati filmski festival in s tem približati lokalni skupnost formo kratkega filma. Bil sem brez pričakovanj in me je zato veliko število obiskovalcev presenetilo. Premiera našega filma Delčki, je bila več kot uspešna in upam, da je to šele začetek, ki bo nekoč postala stalna praksa,” je dejal Áron za občinsko spletno stran. Omenjeni festival je nastal na pobudo mladega lendavskega režiserja Árona Horvátha Botke v sodelovanju z Kulturno umetniškim društvom Lavina. K soorganizaciji festivala, ki ga je občinstvo lepo sprejelo, so pristopili lendavski kulturni zavodi, projekt pa je podprla tudi Občina Lendava.

FOTO: Tomaž Galič