Sveže

FOTO: Andreju Rotarju iz Turnišča lendavski Lions klub predal ček v vrednosti 2.000 evrov

V medetaži hotela Lipa se je današnji dopoldan znova odvil dobrodelni dogodek, na katerem je vodstvo Lions kluba Lendava predalo ček v vrednosti 2.000 evrov Andreju Rotarju iz Turnišča, ki se je pred dobrim letom dni okužil z bakterijo meningokok in pri tem ostal brez obeh nog in nekaterih prstov na levi roki.
V medetaži hotela Lipa v Lendavi je danes znova odzvanjala dobrodelnost. Vodstvo Lions kluba Lendava Stanko Gjerkeš, Silvija Hajdinjak Prendl in Štefan Šomen so Andreju Rotarju iz Turnišča podarili ček v vrednosti 2.000 evrov. Denar so za Rotarja, ki se je pred dobrim letom dni okužil z bakterijo meningokok in ostal brez obeh nog ter nekaterih prstov na levi roki, zbrali na dobrodelnem Bowling turnirju v Murski Soboti, ki se je 9. marca odvijal v Murski Soboti, še vsaj tisoč evrov dodatnega denarja pa so Rotarju že darovala nekatera pomurska podjetja. Pri tem velja omeniti še, da je avto hiša Rajh za Rotarja po sponzorski ceni dobavila njemu ustrezno osebno vozilo, ki pa sedaj gre na ustrezno predelavo, da bo ta lahko z njim upravljal samostojno.

“Lions klub Lendava letos praznuje deseto obletnico delovanja. V tem času smo organizirali različne dobrodelne prireditve in na ta način pomagali tistim, ki so pomoči potrebni. V kratkem času smo se tukaj, v medetaži hotela Lipa dobili že dvakrat, najprej pred kratkim, ko smo izročili ček za Marka Mlakarja in sedaj, ko pomagamo Andreju, ki je zbolel in v bolezni izgubil obe nogi,” je dejal Stanko Gjerkeš.

Štefan Šomen, vodja bowling turnirja: “Dobrodelni bowling turnir je tokrat bil organiziran že tretjič. Ker smo letos že pred samim začetkom turnirja vedeli komu bo namenjen denar, sem mnenja, da je to sodelujočim na turnirju dalo še dodatno energijo. Tudi to je za nas neka šola, v smislu, da bomo s takšno prakso nadaljevali. Ta energija se je prelivala med vsemi sodelujočimi in kot je že Andrej povedal, mi smo energijo dali njemu, on pa jo je nam. Na turnirju je sodelovalo 19 ekip s skupno 57 igralci, kar je največ do sedaj. Turnirja so se letos prvič udeležili tudi člani Lions kluba Murska Sobota in Ljutomer, klub menedžerjev iz Lendave pa se je turnirja udeležil s kar osmimi ekipami.”

“Najprej bi se zahvalil Lions klubu Lendava, še posebej gospodoma Gjerkešu in Šomenu za organizacijo tega turnirja. Kot je že Stanko Gjerkeš dejal, je to bila prireditev, na kateri smo drug na drugega naredili velik vtis in toliko, kolikor sem prejel od vseh teh skupin, ki so se tam zame zbrale, upam, da sem tudi s svojim nastopom in pristopom kaj vrnil. Ko sem se zavedel posledic svoje bolezni, sem se najprej vprašal, kako naprej. Vedno sem bil aktiven človek in to, da bi življenje ostalih spremljal preko interneta in televizije, zame ni bila nikakršna opcija. Takrat, ko začneš ugotavljat, kaj so stvari, ki jih v takšnem stanju v kakršnem sem, potrebuješ za normalno življenje, ugotoviš, da je to (tudi) finančno velik zalogaj in ni samo predmet želje oz. volje. Poleg tega se seveda moram zahvaliti tudi avto hiši Rajh, ki je mi je šla s svojo ponudbo za osebni avtomobil zelo na roko. Še enkrat hvala vsem,” je dejal Rotar.