Ostalo

FOTO: 13 se jih je spustilo po reki Muri

13 se jih je minulo sončno soboto z dvema čolnoma spustilo po reki Muri, v organizaciji društva Adrenalin ob Muri. Svojo pot so začeli v Murskem Središću in jo končali v Dekanovcu.
13 oseb se je z dvema čolnoma minulo sončno soboto spustilo po reki Muri, v organizaciji društva Mura Adrenalin ob Muri. Spust po reki je v celoti potekal na sosednjem hrvaškem, sicer deloma po slovenskem katastru, pot pa se je zaradi bližine pričela v sosednjem Murskem Središću in se po dobrih petih urah z dvema postankoma zaključila v okrog 15 kilometrov oddaljenem Dekanovcu.

Med spustom so sodelujoči opazovali predvsem bogato naravo ob reki ter med tem ob postankih opravili še malico. Pot je omenjene vodila mimo štirih brodov na Muri, vreme pa je bilo, kot so zatrdili organizatorji, kot nalašč za takšen spust. Za takšen spust je sicer potrebno urediti nekaj birokracije. Udeležence je potrebno nekaj tednov prej namreč prijaviti sosednjim varnostnim organom, ti pa z našo državo za tem sodelujejo pri izdaji dovolilnic oz. potrdil.

Kot je dejal organizator, je takšen postopek težava za recimo kolesarski turizem, saj udeleženci ne morejo brez težav prestopiti vijugasto mejo ob teki Muri ali celo le-to prečkati z brodom v bližini tromeje. Brez začasne dovolilnice za prečkanje meje ne gre.