Sveže

Florjan Raduha že v Celju, Jaka Bizjak pa v Kidričevem

Prestopni rok se odvija na polno. Lendavska Nafta 1903 je v minulih dneh ostala brez dveh igralcev, to sta Florjan Raduha in Jaka Bizjak. Raduha bo kariero nadaljeval pri prvoligašu iz Celja, Bizjak pa prav tako v prvi državni ligi in sicer pri Aluminiju iz Kidričevega.
24-letni vratar modro-belih, Florjan Raduha, ki mu je po letošnji sezoni potekla pogodba, bo v prihajajoči sezoni okrepil prvoligaša iz Celja. Raduha je z dobrimi predstavami v modrem dresu nase opozoril mnoge nogometne klube, za sodelovanje pa se je dogovoril s Celjani, kjer bo nadaljeval sodelovanje s svojim bivšim trenerjem vratarjev Aleksandrom Šeligo. Florijan se je s spoštljivimi besedami zahvalil za vse, kar je v preteklih letih klub naredil dobrega za njegov razvoj. “V NK Nafta 1903 mu izrekamo zahvalo za vse čudovite zgodbe, ki jih je skupaj z ekipo spisal pri nas,” so sporočili. Raduha je za Celje podpisal do konca sezone 2023/24.

V prvo ligo se seli tudi napadalec Jaka Bizjak, ki je okrepil vrste Aluminija iz Kidričevega. Prevagala je želja po igranju nogometa na najvišjem nivoju in obenem selitev bližje domu. “Jaka, hvala za tvoj doprinos in požrtvovalne predstave v našem dresu. Obema igralcema želimo obilo uspehov v nadaljevanju kariere,” so sporočili iz štaba modro-belih.

Prvi na zelenico igralci U15

Mladi upi Nafte 1903 nadaljujejo z vadbo, na sedežu NZS pa so že določili pričetek tekmovanja v novi sezoni v ligah U15, U17 in U19. Omeniti je potrebno, da v sestavi lig za sezono 2021/22 ni nobenih sprememb, vsi klubi še naprej ostajajo člani. Prvi bodo pričeli prvenstvena srečanja igralci U15, ki tekmujejo pod okriljem NZS in sicer 22. avgusta s prvim krogom. Teden dni pozneje, 28. avgusta pa bodo tekmovanje v 2. SML/SKL pričeli igralci U17 in U19, pod vodstvom MNZ Lendava.

Poglejmo nekaj statistike: Prvenstvo so igralci U15 v minuli sezoni končali na 14. mestu prve lige – VZHOD s skupno osvojenimi osmimi točkami. Najbolje so se v spomladanskem delu sezone 2020/21 odrezali mladinci, ki so s 16. osvojenimi točkami pristali na 7. mestu drugoligaške razpredelnice. Mladinci so petkrat zmagali, enkrat remizirali ter petkrat zapuščali igrišče sklonjenih glav med tem, ko so kadeti osvojili 10. mesto s vsega sedmimi točkami.