Enosmerna cesta: Pravda se nadaljuje, a na nižji stopnji

Spomnimo: Gre za pravdo med KG Lendava in Občino Lendava. Višje mariborsko sodišče je namreč julija razveljavilo odločitev murskosoboškega okrožnega sodišča o temelju vmesne sodbe v pravdi okrog enosmerne ceste, ki poteka iz smeri Term Lendava proti lendavskemu stadionu in jo vrnilo v odločanje na prvostopenjsko sodišče.
Magyar namreč od Občine Lendava zahteva kar 531 tisočakov odškodnine, prav zaradi razvrednotenja slabih šest hektarjev zemljišč ob omenjeni enosmerni cesti. Murskosoboško okrožno sodišče je najprej ugotovilo, da obstaja temelj za tožbo, a je julija višje mariborsko sodišče to odločitev razveljavilo in odločanje vrnilo prvostopenjskemu. 

Sodnica Jasna Vedenik je torej takrat razsodila, da je tožbeni zahtevek KG Lendava “po temelju utemeljen,” a odločitve o višini odškodnine ni sprejela. Vedenikova, ki po vrnitvi primera na prvo stopnjo še naprej razsoja v navedeni zadevi, je tokrat v nadaljevanju pravdanja še enkrat poslušala argumente Magyarja, tudi večinskega lastnika KG Lendava, prav tako pa je prisluhnila odvetniku lendavske občine Borisu Kandutiju, ki vztraja, da KG Lendava nima temelja za tožbo, saj je upravno sodišče v tem primeru že ugodilo lendavski občini, da “s spremembo prometnega režima ta ni kršila nobenih pravnih predpisov.”

Omenjena sodnica bo tokrat imela nekaj več dela, saj bo morala odločiti, ali je takšen postopek sploh upravičen. Jože Korpič, zagovornik Magyarja je prepričan, da tožba je utemeljena. KG Lendava po besedah Magyarja želi še, da se prometni režim vrne v prvotno stanje.