Ostalo

Eksplozija bankomata v Beltincih: Škode za 30 tisočakov

Včeraj smo poročali, da so malo pred četrto uro zjutraj bili murskosoboški policisti obveščeni, da je bil v Beltincih na Petrolu razstreljen bankomat. Koliko gotovine je bilo v odtujeni kaseti iz bankomata, še ni znano.
Ni se še polegel prah glede prijetja skupine moldavskih državljanov, ki so razstrelili in oropali bankomat v avstrijskem Pliberku, in v času, ko še poteka preiskava nedavno razstreljenega bankomata v Lenartu, so “razstreljevalci bankomatov” znova udarili. Zgodilo se je namreč včeraj, v sredo, ko so murskosoboški policisti malo pred 4. uro zjutraj bili obveščeni, da je bil v Beltincih, na tamkajšnjem bencinskem servisu Petrol ob prometnici Beltinci – Murska Sobota, razstreljen bankomat.

“Policisti smo kraj zavarovali in zbiramo obvestila. Hkrati pozivamo vse, ki bi imeli kakršnekoli informacije o dogodku, da nam to sporočijo na telefonsko številko 113, na najbližjo policijsko postajo ali na anonimni telefon policije 080 1200,” je sporočila tiskovna predstavnica PU Murska Sobota, Suzana Rauš in zapisala še, da bodo več informacij posredovali po zbranih obvestilih.

Škode za 30.000 evrov

V naslednjem obvestilu, ki so ga iz PU Murska Sobota poslali čez nekaj ur so zapisali: “Z zbiranjem obvestil na kraju je bilo ugotovljeno, da sta tekom noči najmanj dva neznana storilca prišla do bankomata na bencinskem servisu, ter ga z uporabo plina razstrelila in iz bankomata odtujila kaseto z denarjem. Koliko denarja je bilo odtujeno bo ugotovljeno naknadno. S storjenim dejanjem je nastala škoda na bankomatu in v prostorih bencinskega servisa, ki po nestrokovni oceni znaša okrog 30.000 evrov.”

Na Petrolu, kjer so se ob našem obisku nahajali kriminalisti, policisti in varnostniki Aktive, je bila bencinska črpalka v celoti zaprta. Kot je razvidno tudi iz fotografij, je dele bankomata ob razstrelitvi odneslo več kot deset metrov daleč. Sicer pa, vse kaže, da naj bi bili na delu storilci, ki so že pred časom odtujili bankomata v Mariboru in Šentilju.