Sveže

Dva pijana voznika povzročila prometni nesreči, policisti obravnavali še tri požare

Pomurski policisti so v preteklih dneh obravnavali dva pijana voznika, ki sta povzročila prometni nesreči, zaradi pijanosti pa je padel in se poškodoval tudi kolesar. Policisti so poleg tega obravnavali še tri požare – enega na vozilu ter dva na brunaricah.
10. marca 2023, okrog 18. ure je v Murski Soboti zaradi neprilagojene hitrosti na kolesarski stezi padel kolesar, ki se je v prometni nesreči lahko telesno poškodoval. Preizkus alkoholiziranosti je pri kolesarju pokazal 1,00 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Kolesarju bo izdan plačilni nalog.

Istega dne, okrog 22.30 ure je v Lemerju voznik osebnega vozila trčil v zadnji del ob cesti ustavljenega parkiranega tovornega vozila, pred katerim sta stala pešca. Tovorno vozilo je po trku odbilo v enega pešca, ki v prometni nesreči zaenkrat ni poškodovan. Vozniku osebnega avtomobila je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,03 mg/l v izdihanem zraku. Zoper voznika bo podana kazenska ovadba.

V nedeljo, nekaj pred 1.00 uro, pa je v Brezovcih voznik osebnega vozila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal v levo in podrl ograjo ter zapeljal v potok. Voznik je bil v nesreči lažje telesno poškodovan. Preizkusa alkoholiziranosti je pri vozniku pokazal 1,20 mg/l v izdihanem zraku. Sodnica je kršitelju izrekla globo 1.660 evrov kazni in 21 kazenskih točk.

“Vozniki! Alkohol ne sodi za volan! Če ste popili alkoholne pijače se ne odločite za vožnjo, temveč si zagotovite prevoz ali naj vozi nekdo, ki alkoholnih pijač ni užival. Dosledno upoštevajte tudi druga cestnoprometna pravila, še zlasti pravila o hitrosti, prednosti, prehitevanju, uporabi varnostnih pasov in mobilnih telefonov ter varnostni razdalji,” sporočajo iz PU Murska Sobota.

Požar na dveh brunaricah in vozilu

11. marca 2023 malo pred 21. uro so bili policisti obveščeni o požaru brunarice v občini Velika Polana. Ugotovljeno je bilo, da je bila s kamina na podstrešje speljana kovinska cev – dimnik. V okolici dimnika je zagorel les in posledično celotno ostrešje. Nastalo je za okrog 7.000 evrov škode. Tuja krivda je izključena. Istega dne, malo pred polnočjo je v Cezanjevcih zagorelo starodobno vozilo znamke Zastava. Do požara je prišlo v predelu armaturne plošče. Vozilo je v celoti uničeno. Nastalo je za okrog 2.000 evrov škode. Tuja krivda je izključena.

Predvčerajšnjim, ob 1.43 pa so policisti bili obveščeni o požaru na brunarici v občini Rogašovci, ki je zgorela v celoti. Ugotovljeno je bilo, da je do požara prišlo zaradi napake na električni napeljavi. Nastalo je za okrog 30.000 evrov škode. Tuja krivda je izključena.