Sveže

DSŠ Lendava: Znani rezultati poklicne mature, imajo tudi zlatega maturanta

Pred nami so težko pričakovani rezultati spomladanskega roka poklicne mature 2022. Tudi to šolsko leto je bilo zaznamovano z ukrepi za preprečevanje okužb z novim koronavirusom, kar si bodo dijaki najbrž zapomnili za vse življenje. Za vse življenje pa si bo svoj uspeh zapomnil tudi dijak Vito Houbar, ki je postal zlati maturant.
V soboto, 28. maja 2022, se bo na slovenskih srednjih šolah in drugih izobraževalnih organizacijah začel osrednji del letošnje mature – spomladanski izpitni rok splošne in poklicne mature. Kandidati so na ta dan opravljali pisni izpit iz angleščine. Pisni izpit iz slovenščine ali italijanščine oz. madžarščine kot maternega jezika je potekal v ponedeljek, 30. maja, pisni izpit iz matematike pa v soboto, 4. junija. Pisni izpiti iz drugih predmetov izbirnega dela splošne mature so potekali od 31. maja do 15. junija. Danes so znani rezultati poklicne mature, v ponedeljek 11.7. zjutraj pa bodo še rezultati splošne mature.

To so rezultati poklicne mature na Dvojezični srednji šoli Lendava

Kot je lendavska dvojezična srednja šola sporočila preko svoje strani na Facebooku, je k poklicni maturi v celoti pristopilo skupno 32 dijakov: 16 strojnih tehnikov, 6 ekonomskih tehnikov, 9 kemijskih tehnikov, 1 tehnik mehatronike. poklicno maturo so uspešno opravili vsi, najboljši uspeh pa je dosegel dijak Vito Houbar, smer strojni tehnik, ki je postal zlati maturant. Dosegel je 22 točk. “Vsem dijakom iskreno čestitamo za dosežen uspeh na poklicni maturi,” so še zapisali.