Sveže

Dr. Mihael Kasaš od včerajšnjega dne ni več zaposlen na Občini Lendava

Dr. Mihael Kasaš, direktor občinske uprave na Občini Lendava, z današnjim dnem več ni zaposlen na Glavni ulici 20. Poti župana Janeza Magyarja in dr. Kasaša so se tako razšle, do nadaljnjega pa nadomešča Bojan Petrijan, sicer že zaposlen na Občini Lendava.
Občina Lendava je 9. junija 2020 objavila javni natečaj, preko katerega je iskala direktorja oz. direktorico občinske oprave. Prej je na omenjenem stolčku sedela Aleksandra Kreslin, ta je delovno mesto zapustila, vršilec dolžnosti pa je bil do takrat mag. Tibor Hebar. Javni natečaj v prvo ni bil uspešen, saj naj prijavljeni kandidati ne bi ustrezali razpisnim pogojem, zato je bil javni natečaj ponovljen 21. julija 2020 in tokrat uspešno izpeljan. Direktor občinske uprave Občine Lendava je tako postal dr. Mihael Kasaš, ki pa je to delo opravljal zadnjič na včerajšnji zadnji februarski dan.

Dr. Mihael Kasaš z dnem 28.2.2023 ni več direktor občinske uprave Občine Lendava. Zaupanje med nama, kot ključno, za uspešno premagovanje vsakodnevnih izzivov, je bilo skrhano. Začasno (v. d. direktorja) bo Občinsko upravo Občine Lendava vodil vodja oddelka za finance, proračun in premoženjske zadeve, Bojan Petrijan,” je skromno na naše novinarsko vprašanje včeraj odgovoril župan Občine Lendava, Janez Magyar, svoj odstop pa je dr. Kasaš pojasnil takole: “Zaradi tragedije v družini, ki mi pomeni največ in ki me zdaj rabi mnogo bolj kot Občina, sem se odrekel zame častni in odgovorni nalogi direktorja občinske uprave. Zahvaljujem se vsem sodelavcem in vsem ljudem, ki premorejo razumevanje in sočutje.”

Občina Lendava je sicer že dvakrat objavila razpis za prosto uradniško delovno mesto.