Ostalo

Domača tržnica se z jutrišnjim dnem vrača pod kostanje

Domača tržnica, ki poteka pod okriljem Zavoda za turizem in razvoj Lendava, bo jutrišnjo soboto vstopila v peto leto delovanja. Mesečno enkrat bodo pod kostanji ob turistično-informacijskem centru vnovič potekali nakupi domačih pridelkov in izdelkov, potekalo bo tudi druženje ob kulinariki in degustacija vin.
Domača tržnica je zasnovana kot dogodek, ki se odvija enkrat mesečno skozi vse leto, s čimer se zagotavlja njeno trajno delovanje (izjema sta januar in februar). Njena ponudba je kakovostna in promovira pridelke in izdelke ponudnikov iz občine Lendava in neposredne okolice, ob tem pa jo spremlja tudi kulinarična izkušnja.

V prvi vrsti je domača tržnica namenjena prodaji domačih pridelkov in izdelkov, torej sezonskega sadja, zelenjave; izdelkov iz žita, bučnega olja, vina, medu, marmelad, kakor tudi izdelkov domače in umetnostne obrti, kot so na primer keramika, spominki, nakit, izdelki iz ličja ipd. Obenem je to tudi kotiček s kulinarično ponudbo, kjer je na dveh do treh stojnicah moč okusiti domače jedi, kot je langoš, gibanica, pa tudi degustirati in kupiti vina iz okoliških goric.

V letih delovanja domače tržnice je ta postala zbirališče domačinov, ki si želijo druženja in kakovostne ponudbe, obenem pa obvezen postanek za obiskovalce in turiste, ki si lahko na domači tržnici kupijo lokalno dobroto ali spominek ter začutijo utrip mesta. Nič manj pomemben vidik je, da se z delovanjem tržnice povečuje utrip starega mestnega jedra.

Načrtovani termini domačih tržnic v prvi polovici leta 2023 so naslednji:

  • 25. marec
  • 29. april
  • 27. maj
  • 24. junij
  • 29. julij