Ostalo

Dolnji Lakoš: Vinjen z dvema otrokoma trčil v kovinsko varnostno ograjo in se prevrnil

Policisti so včerajšnji večer obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bilo udeleženo eno osebno vozilo. Voznik je bil vinjen, prevažal pa je tudi dva otroka. Škode je za 10.000 evrov.
Včeraj, malo po 19. uri je na uvozu za Pince v Dolnjem Lakošu voznik osebnega vozila trčil v kovinsko varnostno ograjo in se prevrnil na streho. Z ogledom kraja in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da sta se v vozilu nahajala še dva sopotnika, otroka. Preizkus alkoholiziranosti je pri vozniku pokazal 0,98 mg/l.

Zoper voznika bo podana kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnja v cestnem prometu. Na vozilu in varovalni ograji je po nestrokovni oceni nastalo za okrog 10.000 evrov materialne škode. Vsi trije udeležence prometne nesreče so bili lahko telesno poškodovani.

“Vse udeležence v cestnem prometu ponovno pozivamo, naj za volan sedejo le trezni. Še posebej odgovorno naj ravnajo pri udeležbi otrok v vozilu. Če bodo uživali alkoholne pijače, naj se ne odločajo za vožnjo v cestnem prometu, vozilo naj vozi oseba, ki ni uživala alkoholnih pijač, ali pa se odločijo za uporabo javnih prevoznih sredstev. Dosledno upoštevajte tudi druga cestnoprometna pravila, še zlasti pravila o hitrosti, prednosti, prehitevanju, uporabi varnostnih pasov in mobilnih telefonov ter varnostni razdalji,” so sporočili iz PU Murska Sobota.