Sveže

Dokležovje: V prometni nesreči avtobusa včeraj nastradalo več dijakov, med njimi jih je nekaj tudi iz območja Lendave

Iz PU Murska Sobota so danes zjutraj javnost obvestili o prometni nesreči avtobusa, ki se je pripetila včeraj zjutraj in sicer v naselju Dokležovje. V prometni nesreči je bil udeleženo eno vozilo, avtobus, ki je v šolo v Ljutomer prevažal dijake, tudi iz območja Lendave. Ena dijakinja iz območja Lendave je utrpela hudo telesno poškodbo.
Včeraj zjutraj je v naselju Dokležovje prišlo do prometne nesreče, v kateri je bilo udeleženo eno vozilo, avtobus, ki je to jutro dijake prevažal v gimnazijo v Ljutomer. Kot smo uspeli izvedeti, se z omenjeno linijo v Ljutomer prevaža tudi nekaj dijakov iz območja Lendave in tako je bilo tudi včerajšnje nesrečno jutro. Običajna pot omenjenega avtobusa iz Lendave v Ljutomer sicer pelje čez Razkrižje, a je voznik avtobusa tokrat ubral drugo pot, saj je cesta med naseljema Bistrica – Razkrižje poplavljena in tako neprevozna.

Kot so danes zjutraj sporočili iz PU Murska Sobota, je v prometni nesreči bilo poškodovanih skupno šest potnikov, večinoma dijakov. Ena dijakinja je bila huje poškodovana, gre za dijakinjo iz območja Občine Lendava, ki naj bi po neuradnih informacijah utrpela zlom hrbtenice, preostalih pet pa je bilo lažje poškodovanih. Reševalno vozilo naj bi na mestu nesreče ob ustavitvi avtobusa poklicali kar dijaki sami, ti pa so poskrbeli za omenjeno huje poškodovano dijakinjo. Dva dijaka poti z omenjenim avtobusom več nista želela nadaljevati in sta v Dokležovju počakala starše, so pa nujno medicinsko pomoč kasneje poklicali iz šole, ljutomerske gimnazije, saj je več dijakov pričelo tožiti da imajo bolečine.

In kako se je prometna nesreča sploh pripetila? “Voznik avtobusa ni prilagodil hitrosti vožnje tehničnim lastnostim ceste in z avtobusom zapeljal na fizično oviro za umirjanje prometa. Pri tem je potnike v zadnjem delu vozila vrglo v zrak tako, da so se poškodovali,” so sporočili iz PU Murska Sobota. Prometna nesreča naj bi se zgodila na fizični oviri za umirjanje prometa pred samim začetkom naselja Dokležovje iz smeri Ižakovcev. Gre za precej agresivno oviro za umirjanje prometa, ki je bila postavljena na zahtevo vaščana. Na policiji so sicer že pred časom dejali, da je ovira postavljena v skladu s pravilnikom.

Je pa potrebno pri tem poudariti, da je omenjeni avtobus sicer opremljen z varnostnimi pasovi. Ali so jih potniki uporabljali ali ne, ni povsem jasno.