Ostalo

Dnevi korporativne varnosti 2024: Murska Sobota prejela prvo nagrado v kategoriji najbolj varno mesto

V okviru 15. mednarodne konference “Dnevi korporativne varnosti 2024;” ki ga je organiziral Institut za korporativne varnostne študije, ICS-Ljubljana v sodelovanju s Slovenskim združenjem korporativne varnosti v Brdu pri Kranju, so bile danes podeljene nagrade za dosežke s področja korporativne varnosti.
V kategoriji najbolj varno mesto je nagrado prejela Mestna občina Murska Sobota, županu Damjanu Anželju jo je podelil predsednik Državnega sveta Republike Slovenije Marko Lotrič. Dogodka se je kot častni gost udeležil tudi mag. Boštjan Poklukar, minister za notranje zadeve Republike Slovenije. Mestna občina Murska Sobota je nagrado prejela, ker je na področju zagotavljanja varnosti svojega lokalnega okolja naredila nekaj pomembnih korakov v pozitivno smer, kar jo najbolj izpostavlja od ostalih mestnih občin.

Mestna občina Murska Sobota je tako med prijavljenimi mestnimi občinami izstopala v vseh statističnih primerjalnih kazalnikih glede kaznivih dejanj v preteklih letih ter s projekti in dobrimi praksami na področju lokalne varnosti. Pri tem izpostavljajo zelo dobro sodelovanje s Policijsko postajo Murska Sobota ter sodelovanje z Policijsko upravo Murska Sobota tako z ažurno izmenjavo podatkov iz terena med Policijsko postajo Murska Sobota in občinskim redarstvom, skupne patrulje, izmenjava dobre prakse oziroma izkušenj iz lokalnega terena, kakor tudi reševanje lokalne problematike na višjem nivoju in sicer uprave policije Murska Sobota z občinskim inšpektoratom.

Postaja prometne policije Murska Sobota je aktivno vključena v sodelovanje z Mestno občino Murska Sobota pri izvajanju preventivnih akcij za zmanjševanje tveganj v prometu. Dobro je tudi sodelovanje mestnega inšpektorata in CSD Murska Sobota, predvsem v reševanju specifične problematike občanov.

V letu 2023 se je glede na naravne nesreča izkazalo tudi odlično sodelovanje lokalne skupnosti z gasilskimi društvi in sistemom zaščite in reševanja. Mestna občina Murska Sobota se zaveda pomena varnosti in s svojimi aktivnostmi poskuša zagotavljati varno življenjsko okolje.

“Slovenska velika nagrada varnosti” oziroma “Slovenian Grand Security Award” je najpomembnejša nagrada s področja varnosti v Republiki Sloveniji, ki se podeljuje izbranim institucijam in posameznikom za njihov inovativni prispevek na področju razvoja in uveljavljanja varnosti. Neodvisna komisija izbira tiste najboljše in najbolj inovativne, ki s svojim zgledom in aktivnostmi na področju zagotavljanja varnosti v svojih sredinah, predstavljajo primer dobrih praks in inovativnih rešitev.

Nagrada se sicer podeljuje v naslednjih kategorijah: Korporativno varnostni manager leta, Najbolj varno podjetje, Najbolj inovativna varnostna rešitev, Najbolj varno mesto, Najbolj varno občina, Inovativna medijska promocija varnosti in Najboljši strokovni prispevek s področja varnosti.