Dejan Süč včeraj postal vodja kabineta ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Kandidat za poslanca na minulih državnozborskih volitvah na listi Gibanja Svoboda, Dejan Süč iz Gaberja, je od včeraj tudi uradno vodja kabineta ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ki ga vodi ministrica iz pokrajine ob Muri, Irena Šinko.
Kmetijsko ministrstvo, ki domuje na Dunajski cesti 22 v Ljubljani, je dobilo še enega “člana,” in sicer je poleg ministrice Irene Šinko, ki prihaja iz Šalovcev, vodja kabineta ministrice postal Prekmurec, Gaberčan, Dejan Süč. Spomnimo: Slednjemu se je na minulih državnozborskih volitvah v lendavskem volilnem okraju uvrstitev v državni zbor na listi vladajoče stranke Gibanja Svoboda izmuznila za las. Prav omenjeni resor sicer spada v kvoto vladajoče stranke, zaposlitev 32-letnika pa je vezana na zaupanje ministrice.

Dejan Süč je sicer bolj poznan kot raziskovalec judovske zgodovine Prekmurja. Na Filozofski fakulteti je diplomiral leta 2015, po izobrazbi je univ. dipl. geograf in zgodovinar. Na lokalnih volitvah leta 2018 je moči meril s sedanjim poslancem SDS in bivšim županom Občine Lendava Janezom Magyarjem, preboj na županski stolček mu takrat sicer ni uspel. Süča se je najpogosteje omenjalo kot bodočega zaposlenega v resorju kulture, a je to postalo vse manj možno po tem, ko je resor prevzela Levica. Omenjeni je 20.5.2022 podal prošnjo za sporazumno prekinitev delovnega razmerja pri prejšnje delodajalcu, javnemu zavodu Knjižnici-kulturnem centru Lendava in sicer z dnem 31.5.2022. Kot je dejal, ostaja občinski svetnik.

Kabinet ministra

“V kabinetu ministra opravljamo strokovne, organizacijske, svetovalne in usklajevalne naloge za ministra in državnega sekretarja. Načrtujemo, organiziramo in usklajujemo delo med organizacijskimi enotami ministrstva in spremljamo izvajanje nalog. Sodelujemo pri načrtovanju in oblikovanju pravnih sistemskih rešitev ter spremljamo ustreznost, kakovost in pravočasnost uresničevanja sklepov kolegijev in delovnih teles ministra. Usklajujemo tudi delo med ministrstvom in organi v sestavi ter med organi, ki delujejo na področjih, za katera je pristojno ministrstvo,” so zapisali.