Sveže

Danes silvestrski pohod z baklami, jutri bomo silvestrovali z Nino Donelli

Zadnji dnevi letošnjega leta se iztekajo. Današnji večer bo v znamenju že tradicionalnega silvestrskega pohoda z baklami, ki vsako leto pritegne več kot sto pohodnikov, jutri pa bomo silvestrovali ob zvokih dvajsetletne pevke Nine Donelli, ob polnoči pa bo nebo razsvetlil ognjemet.
Silvestrski pohod z baklami je vsako leto nekakšna uvertura v zadnji dan starega leta. Gre za tradicionalni pohod, ki pelje čez Lendavo in gričevnati del občine, trasa pohoda pa se vsako leto spreminja. Pohod se odvija od poznega popoldneva do večera, čez 100 udeležencev pa pohod zaključi ob kuhanem vinu in glasbi. Tako bo tudi letos. Start pohoda se bo zgodil na Kulinarični (Mlinski) ulici in se tam tudi zaključil.

Pohod “Iz ravnice v gorice,” kot so ga poimenovali, se bo pričel ob 16.00 uri, trasa pohoda pa je naslednja: Kulinarična Mlinska ulica – Lendava – Dolga vas (postojanka z okrepčilom) – Dolgovaške Gorice (Dolac, Senjiget) – Stolp Vinarium (postojanka z okrepčilom) – Lendavske Gorice (nova pešpot) – Kulinarična Mlinska ulica, kjer se bo pohod zaključil z zabavnim programom. Ves čas pohoda bodo pohodnike spremljali tudi gasilci.

Silvestrovanje z Nino Donelli

Letošnje (jutrišnje) silvestrovanje bo znova v znamenju glasbe, kuhanega vina in seveda ognjemeta. V Lendavi bomo silvestrovali na Kulinarični (Mlinski) ulici. Organizatorji silvestrovanja, Klub študentov Lendava, Zavod za turizem in razvoj Lendava ter Turistična zveza Lendava vabi vas na prosto vabijo že od 21.00 ure naprej.

Do ognjemeta bo obiskovalce pospremila 20-letna pop pevka Nina Vodušek, ki se javnosti predstavlja z umetniškim priimkom Donelli. Gre za slovensko-hrvaško pevko, ki je svojo solo kariero začela leta 2014, letos pa je izdala svoj prvi album, z naslovom “Glazba, ljubav, život.” Silvestrovanje bo v Lendavi potekalo nekje do 1:30 ure, ko se bodo dodatne zabave željni lahko odpravili v lendavsko Mansardo, kjer sledi nekakšen silvestrski “after party.”

Klub študentov Lendava bo v sodelovanju z Mansardo v hiškah ponujal pijačo in hrano (miške, langaši). “Preživite silvestrsko noč s Klubom študentov Lendava, kjer je zabava vedno zagotovljena,” so nam še sporočili iz Kluba študentov Lendava.