Ostalo

Danes na sporedu prekmurski derbi. Se bo Nafta 1903 vrnila na prvo mesto?

Današnji 18. krog 3. SNL -Vzhod bo postregel s pravo nogometno poslastico, ki se bo od 19.00 ure naprej pod reflektorji odvijala v lendavskem Športnem parku. Pomerila se bosta namreč večna rivala, domača Nafta 1903 in NŠ Mura iz Murske Sobote. Si upate napovedati rezultat?

Prvo srečanje v trenutnem ligaškem tekmovanju sta ekipi odigrali na murskosoboški Fazaneriji, v 5. krogu tekmovanja. Takratnega 18. septembra 2016 sta se ekipi razšli z remijem, vsaka ekipa pa je mrežo nasprotni ekipi zatresla enkrat. Prvi so zadetek dosegli domači, v končnici praktično nekaj minut pred koncem srečanja, pa so zadeli še Lendavčani. Srečanje sicer navijačem in gledalcem ni ostalo v spominu le zaradi remija, temveč po nekaj minutah vroče krvi med in predvsem po srečanju.

Derbi pa se z današnjim dnem znova vrača na nogometno zelenico, saj se bosta ekipi tokrat udarili v Lendavi. Vstopnice so že v minulih dneh šle kot za med, samo v sredo in četrtek so jih v Lendavi prodali čez 500. Med drugim bo današnja tekma še toliko bolj zanimiva, saj bo današnja zmaga ene ali druge ekipe odločila o tem, kdo bo več kot dobro utrjen na prvem mestu razpredelnice. Današnja nogometna tekma torej ne bo le prvenstvenega značaja, temveč bo tudi srečanje za prestiž.

Tako Nafta 1903 kakor tudi NŠ Mura nimata igralcev, ki na današnjem srečanju ne bi smeli nastopiti. Ekipi bosta tako danes ob 19.00 uri nastopili v popolnih postavah, nalogo glavnega sodnika pa bo tokrat opravljal Dragoslav Perić. Njegova pomočnika bosta Matej Žunič in Nedeljko Todorović. Delegat na srečanju bo Marjan Tompa.

Vstopnice bodo v predprodaji danes med 9.00 in 11.00 uro.

Lendavski navijači praznujejo 25. obletnico

Lendavska navijaška skupina Gorgone na današnjem srečanju praznuje svojo 25. obletnico obstoja, kar pomeni, da se nam spektakel ne obeta le na nogometnem igrišču, temveč tudi na odprti tribuni. Začetki lendavske navijaške skupine Gorgone segajo v leto 1991, slednji pa lendavsko enajsterico spremljajo tako na domačih srečanjih kakor tudi na gostovanjih.