Ostalo

Danes in jutri potekajo informativni dnevi

Danes in jutri potekajo informativni na srednjih šolah in fakultetah. Jutranji termin je za srednje šole ob 9. uri, za fakultete pa ob 10. uri, popoldanski za učence in dijake ob 15. uri, jutri enako. Seveda pa so lahko tudi izjeme, zato je dobro preveriti spletno stran srednje šole ali fakultete, na katero se odpravljate.

Na srednjih oziroma visokih in višjih šolah danes in jutri potekajo informativni dnevi. Bodoči dijaki in študentje se tako lahko podrobneje seznanijo z vpisnimi pogoji in dobijo podatke glede nadaljnjega izobraževanja. Učenci, ki letos končujejo osnovnošolsko izobraževanje, se lahko danes namesto pouka udeležijo informativnega dne. Prihodnjim študentom tudi letos pomagajo predstavniki študentskih in dijaških organizacij, nekateri visokošolski zavodi pa so organizirali tudi individualne informativne pogovore.

Pedagogi sicer vsem bodočim dijakom in študentom svetujejo, da so na informativnih dnevih čim bolj radovedni. Doma naj se pripravijo in razmislijo o tem, kaj želijo izvedeti o določenem študiju ali srednješolskem programu, študenstka in Dijaška organizacija Slovenije pa sta bodoče dijake in študente pozvali, naj informativne dni čim bolj izkoristijo.

Informativni dan se je za bodoče dijake začel danes ob devetih dopoldan tudi na Dvojezični srednji šoli v Lendavi. Naslednji termin je znova danes ob petnajsti uri, ali pa jutri, v soboto, ob devetih. Lendavska srednja šola je za bodoče dijake tako pripravila predstavitev programov ki jih poučujejo, bodoči dijaki pa so bili z videnim vidno zadovoljni.

V študentskih mestih je moč pričakovati gnečo na javnih prevozih, čeprav so prevozniki napovedali dodatne avtobuse in vagone. Dijakom bodo predvsem v Ljubljani in Mariboru na pomoč, kot vsako leto, priskočili študenti, ki jih bodo usmerjali proti želenim fakultetam. Ker je izbira fakultete in smeri študija ena najpomembnejših odločitev v življenju dijakov, saj se z njo podajo na začetek poklicne in karierne poti, je pomembno, da se na informativni dan dobro pripravijo.