Sveže

Članska ekipa Nafte 1903 že pričela s pripravami

Lendavska Nafta 1903, ki je jesenski del prvenstva zaključila na prvem mestu prvenstvene tabele, je pričela s pripravami na spomladanski del prvenstva. Lendavčani so se tako prvič letos zbrali minuli petek na igrišču z umetno travo pri Dvojezični osnovni šoli (DOŠ) I Lendava.
Z 18. krogom 2. državne lige se je 19. novembra lani zaključil jesenski del prvenstva. Nafta 1903 je v zadnjem krogu gostovala pri ljubljanski Iliriji 1911 in se takrat v Lendavo žal vrnila brez točk. Z 2:1 so bili boljši domači, Lendavčani pa so tako doživeli poraz po kar 12 zaporednih zmagah. Nafta 1903 tako prezimuje na prvem mestu prvenstvene tabele z 39 točkami, 36 jih imajo drugouvrščeni Beltinci.

Modro-beli so priprave pričeli minuli petek in sicer na prenovljenem igrišču z umetno travo pri DOŠ I Lendava. Prvega skupnega treninga v letošnjem letu se je udeležilo 22 igralcev, med katerimi pa ni bilo Tonija Luna Bončine, ki je s pripravami začel dan prej, v četrtek 4. januarja pri ZTE-ju iz madžarskega Zalaegerszega. Ta bo v pripravljalnem obdobju imel priložnost da se izkaže pri z Nafto 1903 pobratenem ZTE-ju, za katerim je slab jesenski del. Manjkala sta tudi Kris Cener zaradi bolezni in Stjepan Igrec zaradi manjše poškodbe.

Nogometaši nafte 1903 so sicer z individualnimi treningi, torej s treningi doma pričeli 18. decembra, odslej pa bodo intenzivno trenirali skupaj. Od tega tedna naprej bo članska ekipa trenirala dvakrat tedensko, treningi pa bodo razdeljeni na dopoldanski kondicijski del in na popoldanski pripravljalni del. Že ta teden (v petek) bodo Lendavčani odigrali prvo pripravljalno srečanje in sicer proti ZTE-ju, prihodnji teden, 16.1. pa sledi srečanje proti prvoligašu Mariboru. Srečanje naj bi, neuradno, bilo odigrano v Lendavi.

Igralska zasedba zaenkrat ostaja enaka lanski, saj ni prihodov in tudi ne odhodov igralcev. Kako bo v prihodnje, pa se bodo še odločili. Ekipa bo v pripravljalnem obdobju odigrala skupno 8 srečanj, priprave pa bodo skupno trajale 11 tednov. Prvo ligaško srečanje pa bo na sporedu v nedeljo, 3. marca. V Lendavo tega dne namreč prihaja Gorica.