Sveže

Charter night Lions in Leo klubov Pomurja z Lions gosti iz Avstrije, Lions klub Lendava edini brez nagrade

V termah Banovci je potekal Charter night Lions in Leo klubov Pomurja z Lions gosti iz Avstrije. V Pomurju delujejo 4 Lions in 2 Leo kluba, vsi zelo aktivno in predvsem povezano. Udeležba je bila številčna po članstvu in vodstvu, saj je bilo prisotnih skoraj 120 gostov.




Srečanja sta se udeležila guvernerja Zveze Lions klubov Slovenije, D-129 Radovan Pušnar in guverner Lions Avstrija, D 114 M-25, LC Bruck an der Mur, Kapfenberg Heinz Rottleuthner, predsednica Zveze Leo klubov Slovenije – Leo Distrikta 129 Urška Jager, bivši guverner Jurij Šarman, odgovoren za mednarodno sodelovanje s Hrvaško, bivša guvernerka Nadja Pahor Bizjak odgovorna za mednarodno sodelovanje našega distrikta, ter bivši guverner iz cone Pomurje Anton Camplin, ki je član Lions kluba Murska Sobota. Prisotni so bili še conski predsedniki Karl Altenburger, LC Leibnitz Distrikt 114 Avstrija Cone Mitte-25, Gregor Karlovšek, LK Ljubljana Vega, predsednik 2. cone v 1. regiji, Bojana Kmetec Rošic, LK Maribor Zarja, predsednica 2. cone v 2. regiji, Mira Borko Prelog, LK G. Radgona, predsednica 3. cone 2. regiji.

Prisotni so bili prav vsi predsedniki Lions klubov (LK): Metka Rovšek Kuharič predsednica LK M. Sobota, Silvija Hajdinjak Prendl predsednica LK Lendava-Lendva, Franjo Karlovčec predsednik LK Ljutomer, Mira Borko Prelog predsednica LK Gornja Radgona, Pia Zupančič predsednica Leo kluba Ljutomer, Predsednica Leo kluba Lendava-Lendva, Jesica Kustec je na izmenjavi v Španiji. Zastopal jo je podpredsednik Črtomir Kelenc. Vabilu sta se odzvali obe mentorici Leo klubov, mag. Nina Žuman, mentorica Leo kluba Ljutomer in Silvija Hajdinjak Prendl, mentorica Leo kluba Lendava-Lendva.

“Dobrodelni namen svečanega večera namenjen posebnemu projektu za otroke. V načrtu je, da se zgradita Čutna pot in glasbeni zid pri vrtcu in osnovni šoli na Cvenu. Namenjena otrokom z motnjami v razvoju, slepim in slabovidnim in ostalim, ki morajo razviti pogum in premagati strah. Želimo jim podariti dragoceni čas in prijazno okolje, v katerem bodo lahko prebudili svoje čute, raziskovali, iskali zadovoljstvo in razvijali svoje sposobnosti,” so sporočili iz Lions kluba Ljutomer.

Program so povezovali Leo člani Hana in Jure iz Leo kluba Ljutomer in Črtomir iz Leo kluba Lendava pod vodstvom Marje Dolamič iz LK Ljutomer, ki je bila programski vodja večera. Prisotne so s kratkimi nagovori nagovorili: Franjo Karlovčec predsednik LK Ljutomer, Josef Galler predsednik LC Bad Radkersburg Mureck, guverner Lions klubov Slovenije, D-129 Radovan Pušnar in guverner D 114 M-25, LC Bruck an der Mur, Kapfenberg Heinz Rottleuthner ter predsednica Zveze Leo klubov Slovenije – Leo Distrikta 129 Urška Jager.

Podeljena so bila priznanja za 10 in 25 let delovanja v lionizmu ter sprejeti novi člani in članice Lions in Leo klubov.

Posebno priznanje guvernerja je prejel Jernej Zupančič iz LK Ljutomer, LK Gornja Radgona je posebno zahvalo podelil Tadeju Pintariču. Posebno zahvalo Zveze Leo klubov Slovenije sta prejeli obe mentorici Leo klubov Silvija Hajdinjak Prendl in mag. Nina Žuman. Priznanje Lions Club Excellence Award iz 3. cone 2. regije so za odlično delovanja v letu 2021-2022 prejeli LK Ljutomer, LK Murska Sobota in LK Gornja Radgona. Nagrada je za las ušla LK Lendava. Lions klube Pomurja in v zadnjih treh letih, od 2019-2022 je kot conska predsednica vodila Marja Dolamič. V letošnjem lionističnem letu je vodenje pomurskih klubov prevzela conska predsednica Mira Borko Prelog, iz Lions kluba Gornja Radgona.

Vir: LK Ljutomer