Ostalo

Čez mejni prehod Pince je našo državo v minulih dneh zapustilo več konvojev vojaških vozil

Med petkom in nedeljo je skozi naše kraje potovalo večje število vojaških vozil. Slednja so med drugim prevažali tudi z vlakom, našo državo pa so zapustila na meji v Pincah (Pomurska avtocesta). Vozila se bodo v našo državo na enak način vračala 15. novembra.
V mesecu novembru Slovenska vojska s svojimi enotami zagotavlja podporo države gostiteljice oboroženim silam Kraljevine Španije, ki se preko ozemlja Republike Slovenije premikajo na območje usposabljanja na Slovaško in nazaj. Iz Luke Koper je zato v smeri mejnega prehoda Pince od petka, 3. novembra popoldne, do nedelje, 5. novembra zvečer potekal povečan promet vojaških vozil. Podobno bo tudi v drugi polovici novembra (predvidoma po 15. novembru), ko se bodo vozila v obratni smeri vračala preko naše države v Luko Koper.

Prav tako bo med sredo, 8. in soboto, 11. novembra v prostorih Celjskega sejma d. d. potekala sejemska promocijska prireditev V službi domovine. Prireditev, ki jo organizira Slovenska vojska v sodelovanju z Direktoratom za obrambne zadeve MORS bo tretja zapovrstjo. V lanskem je sta bili prireditvi s podobnim programom namenjeni pretežno vojaškim obveznikom ob vpisu v vojaško evidenco in za seznanitev z vojaško dolžnostjo, srednješolcem v okviru predmeta Aktivno državljanstvo ter tudi za ostalim zainteresiranim obiskovalcem.