Ostalo

CEROP odstopil od nakupa Murskega vala

Čeprav je CEROP od Ministrstva za kulturo v minulih dneh prejel pozitivno mnenje za nakup radia Murski val, pa kot kaže iz posla ne bo nič. V tem javnem podjetju, katerega lastnice so pomurske občine so se odločili, da postopka nakupa ne bodo nadaljevali.

Kot smo že poročali, želi večina pomurskih občin preko podjetja CEROP, katerega lastnice pomurske občine tudi so, kupiti radio Murski val. Natančneje, gre za 60-odstotni delež radia, ki ga prodaja podjetje GMT, zadeva pa je v preteklosti v pokrajini ob Muri dvignila ogromno prahu. To se kot kaže ne bo zgodilo, saj je CEROP kljub pozitivnemu mnenju Ministrstva za kulturo od nakupa odstopil. Svet za radiodifuzijo je sicer CEROPu za nakup dal negativno mnenje. Sporna naj bi bila CEROPova dejavnost s katero se ukvarja, dejavnost CEROPa pa med drugim ne predvideva ukvarjanje z mediji.

Lastnik podjetja GMT je sicer že pred časom povedal, da radia raje ne proda, kot da ga proda CEROPu, omenjeni 60-odstotni delež pa je menda GMT že prodal. Kupec še ni znan.