Ostalo

BK Mladost Lendava ima državne prvake!

V soboto sta v Medvodah potekala Državni prvenstvi do 11 in do 17 let, ki sta šteli še za sezono 2020. Med stotimi prijavljenimi igralci so bili najuspešnejši klub s štirimi naslovi domačini, s po tremi naslovi pa so se domov vrnili tudi igralci Olimpije in Mladosti iz Lendave.
Začnimo kar z najmlajšimi: v mešanih dvojicah sta se končne zmage po dveh zmagah v treh setih veselila Din Mašić in Lučka Perme (Medvode in Olimpija). Srebrno medaljo sta si priigrala Maks Trampuž in Naja Horvat (Konex in Mladost), na tretjo stopničko pa sta stopila para Podojsteršek/Večko (Karizma) in Bregar/Vidovič (Mengeš in Olimpija).

Vsi, ki so nastopili v finalu mešanih dvojicah so se med seboj pomerili tudi v igrah posamezno, toda za razliko od mešanih dvojic, sta se naslova med posamezniki tokrat veselila Maks pri fantih in Naja pri dekletih. Bronasto medaljo sta si pri fantih priigrala še Tim Bregar in Rok Halič (Kungota), pri dekletih pa Nina Vidovič in Sara Večko (Karizma).

Štirje najboljši fantje posamezno so se brez težav prebili tudi v finale fantovskih dvojic, tam pa sta se po zmagi z 21:19 in 21:19 zlate medalje veselila Din Mašić in Tim Bregar, srebrna sta bila tako Maks Trampuž in Rok Halič, bronasti pa so bili David Pirnovar/Bor Zaletel (BIT) in Sven Podojsteršek/Boštjan Pušnik (Karizma). Pri dekletih sta pozicijo prvih nosilk dobro branili Naja Horvat in Mia Oletič (Mladost), ki sta se veselili naslova prvakinj, v finalu sta premagali Saro Večko in Evo Vrčkovnik (Karizma). Na tretji stopnički so stali Kaja Pongrac/Ema Šuštar (Karizma) in Lučka Perme/Nina Vidovič.

V starejši kategoriji sta prvi naslov v dnevu osvojila Žiga Podgoršek in Špela Alič (Medvode/Olimpija), ki sta bila v finalu boljša od Kevina Lina Lenarčiča in Kim Matovič (Medvode/Konex). Bronasto medaljo so si priigral Jaka Perič Marovt in Lina Pipan (Medvode) ter Nal Pale Stankov in Ariana Korent (Ljubljana). V igrah fantov posamezno smo na stopničkah videli bolj ali manj pričakovane obraze, najboljši je bil spet Mark Koroša (Kungota), ostali so bili sami domačini – srebrn Žiga Podgoršek ter tretja Jaka Perič Marovt in Kevin Lin Lenarčič.

Večje presenečenje je bilo v kategoriji deklet, na najvišjo stopničko je stopila ena najmlajših tekmovalk v tej kategoriji – Anja Blazina, ki je v finalu premagala svojo klubsko kolegico Anjo Jordan (obe Ljubljana). Z bronasto medaljo sta se morali zadovoljiti Kim Matovič in Lina Pipan.

V fantovskih dvojicah smo bili v finalu priča dvoboju prvih dveh nosilcev, boljša sta bila tokrat Anel Hac Györköš in Mark Koroša (Mladost/Kungota), druga pa Jaka Perič Marovt in Kevin Lin Lenarčič. Bronasto medaljo so malce presenetljivo osvojili Gašper Debevec in Žiga Petrič (Ljubljana) ter Vid Koščak in Tim Škrlj (Mirna).

Pri dekletih nekih večjih presenečenj kar se tiče zmagovalk ni bilo, suvereno sta se naslova prvakinj veselili Lina Pipan in Špela Alič, podprvakinji sta postali Anja Blazina in Ariana Korent, na tretji stopnički pa so stali Kristina Kastelic in Manca Zupančič (Mirna) ter Maj Koman in Kim Matovič (Kungota/Konex).

Matic Ivančič/Badmintonska zveza Slovenije