Sveže

Bevog od včeraj tudi v pločevinkah

Mladi pomurski pivovar, natančneje doma iz Gornje Radgone, je pred leti odprl pivovarno v Avstrijski Radgoni, tik ob meji s Slovenijo, le streljaj od mejnega prehoda. To pa je v tujini storil zato, ker bi v Sloveniji moral dobiti koncesijo za vodo, kar pa bi trajalo, trajalo in trajalo. Morda je sploh ne bi dobil. Včeraj je slavno pivo Bevog v steklenici, dobilo brata v pločevinki.

Pivovarna Bevog je svojo namero, da bo poleg piva v steklenici pričela tržiti tudi pivo v pločevinki, naznanila na svoji Facebook strani, včeraj zvečer pa je med drugim potekala tudi zabava ob “splavitvi” tega vse bolj priljubljenega hmeljevega zvarka v pločevinki. Med drugim so v pivovarni že leta 2014 povečali svoje zmogljivosti zaradi povečanega povpraševanja, zgradili so tudi prizidek ob prvotnem podjetju, s finančnimi sredstvi pa jim je pomagala tudi tamkajšnja deželna vlada z nepovratnimi evropskimi sredstvi.

Je pa Vasja Golar, lastnik in ustanovitelj podjetja, pravi kovček idej, saj pivo med drugim zorijo v lesenih sodih, ekipa strokovnjakov pa skrbi za nenehne izboljšave ter če je potrebno, za nove okuse. Pred uradno otvoritvijo so pred mediji pivo v pločevinki predstavili na novinarski konferenci, Golar pa, kot se to seveda tudi spodobi, nazdravlja na uspeh, ki ga je dosegel predvsem  svojim trudom, a žal v tujini.

Podjetje v začetku zaposlovalo tri ljudi, danes jih zaposluje 12. Kot so povedali na novinarski konferenci, so v letu 2015 zvarilli 4000 hektolitrov piva, njihova piva pa zanimajo tudi Brazilce, Avstralce in Indijce. A Golar ostaja skromen. Že pri nas komaj dohajajo povpraševanju, kar pomeni, da so prej omenjeni trgi zaenkrat neulovljivi, kar se tiče dobave. Poznavalci pravijo, da je svetloba največji sovražnik piva, kar pomeni, da bo v pločevinki, verjetno, boljše.

V letih 2014 in 2015 so postali najboljša pivovarna v Avstriji, leta 2013 pa tretja najboljša pivovarna na svetu. Kot zanimivost naj povemo še, da lahko pivo Bevog v Lendavi spijete le v Mansardi, saj ima pivovarna Bevog na našem koncu le tam svojo ekskluzivno dobavo.