Ostalo

Bakovci: Trčil v otroka in s kraja odpeljal

Policijska uprava Murska Sobota poroča o izjemno neodgovornem dejanju, pri katerem jo je skupil otrok. Voznik osebnega vozila je namreč na prehodu za pešce včerajšnje jutro trčil vanj in s kraja odpeljal. Policisti ga sedaj iščejo.
“Policisti smo bili obveščeni, da je prišlo včeraj okrog 7.36 ure na prehodu za pešce v bližini Osnovne šole Bakovci do prometne nesreče med neznanim voznikom osebnega avtomobila znamke VW, temno zelene barve in pešcem – otrokom. Neznani voznik osebnega avtomobila se je s kraja prometne nesreče odpeljal neznano kam,” je včeraj sporočila tiskovna predstavnica PU Murska Sobota, Suzana Rauš.

Policisti voznika sedaj iščejo in za pomoč prosijo tudi javnost. “Policisti pozivamo voznika osebnega avtomobila in vse, ki bi imeli kakršnekoli informacije o prometni nesreči, da nam to sporočijo na najbližjo Policijsko postajo, ali na telefonsko številko 113,” je še dodala Raušova.

Policisti ob tem ponovno opozarjajo, da so pešci med najbolj ogroženimi prometnimi udeleženci in pogosto tudi žrtve nesreč zaradi neustreznega ravnanja voznikov, predvsem kadar ti vozijo z neprilagojeno hitrostjo, pod vplivom alkohola, preblizu desnemu robu ceste ali vozijo z zarošenimi stekli na vozilu. Na varnost v tem letnem času pa vplivajo še neugodne vremenske razmere in krajši del dneva.

Vozniki še morajo biti posebeh pozorni v okolci šol, vrtcev in trgovin. Izven naselij pa vozite po sredini voznega pasu, da zmanjšate možnost trka s pešcem, ki hodi ob vozišču, še svetujejo. Na drugi strani naj pešci nosijo svetla oblačila in uporabljajo odsevna telesa, pred prečkanjem ceste naj se prepričajo, da so jih vozniki opazili in šele takrat prečkajo cesto, predvsem pa naj poskušajo predvideti ravnanja voznikov in se tako izognejo nesreči.