Sveže

32 mladih pomurskih talentov na kreativen način predstavljalo rezultate svojega večmesečnega dela

Pomurski tehnološki park je včeraj v sodelovanju s “TALENT LAB” projektnimi partnerji organiziral izjemen drugi “PitchDay” predstavitveni dogodek, na katerem je 32 mladih pomurskih talentov na kreativen način predstavljalo rezultate svojega večmesečnega dela, se pravi ugotovitve in predloge rešitev za konkretne podjetniške izzive, katere jim je jeseni 2023 zastavilo 11 pomurskih podjetij.
Dogodek, ki ga je izvrstno gostila Ekonomska šola Murska Sobota, je potekal v okviru projekta TALENT LAB, ki ga sofinancira Norveška s sredstvi EEA and Norway Grants Slovenia in katerega namen je povečanje zaposlitvenih potencialov v Pomurski regiji. Nosilec programa je Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj. V projektu poleg Pomurskega tehnološkega parka sodeluje še 5 slovenskih in 1 norveški projektni partner: Ekonomska šola Murska Sobota, Dvojezična srednja šola Lendava, Biotehniška šola Rakičan, Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci, Fakulteta za strojništvo UM in NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet.

Zbrane so na dogodku nagovorili ravnatelj Ekonomske šole Murska Sobota Darko Petrijan, podžupan mestne občine Murska Sobota dr. Timi Gomboc, direktor Pomurskega tehnološka parka mag. Marko Močnik ter norveški projektni partner dr. Thomas Berker iz Norveške univerze za znanost in tehnologijo. Jožek Špilak iz Pomurskega tehnološkega parka je na kratko povzel ključne aktivnosti in rezultate projekta, ki se s koncem tega meseca zaključuje. Nato pa so na sceno stopili mladi talenti in s svojimi predstavitvami navdušili vse prisotne. “Mladi so ponovno dokazali, da se v njih skriva neizmeren potencial in da jim je potrebno le ponuditi priložnost, jim zaupati in jih ustrezno usmerjati. Vse pohvale si seveda zaslužijo tudi njihovi mentorji iz izobraževalnih organizacij in vključenih podjetij,” so zapisali pri Pomurskem tehnološkem parku.

Projekt TALENT LAB sofinancira Norveška s sredstvi Norveškega finančnega mehanizma v višini 409.945,49 evrov. Namen projekta je povečanje zaposlitvenih potencialov mladih v Pomurski regiji, kjer je brezposelnost mladih v Sloveniji in potreba po razvitem podpornem okolju največja.

Projektne aktivnosti bodo osredotočene na krepitev zmogljivosti obstoječega podpornega okolja, povezovanje med izobraževalnimi institucijami in regionalnim gospodarstvom in poudarek na testiranju praktičnega dela mladih na terenu preko identificiranih strokovnih izzivov s strani podjetij. Z izvedbo projekta se bo dvignila kakovost podpornih storitev, saj se bo v sklopu izobraževalnega kurikuluma vključenih izobraževalnih partnerjev vpeljalo praktično delo na realnih izzivih katere se bo reševalo s pomočjo skupine mentorjev iz izobraževalnih institucij, podjetij in podpornega okolja (tehnološki park).

FOTO: Aleš Cipot/fotolens.si