Ostalo

150 udeleženih je preteklo oz. prehodilo 554 kilometrov

Športno in turistično društvo (ŠTD) Gibko Lendava je tudi letos organiziralo akcijo z naslovom Gibko zbira kilometre, katere poslanstvo je promoviranje gibanja in organizacija brezplačnih športnih počitnic za otroke. V zadnji športni akciji, kjer so udeleženci tekli ali hodili, so zbrali skupno 554 kilometrov ter denarni sklad za financiranje počitnic zvišali za 298 evrov.
Športno in turistično društvo Gibko Lendava že drugo leto zapored organizira projekt, ki so ga poimenovali Gibko zbira kilometre za dobro počutje in brezplačne športne počitnice otrok. Z aktivnostmi so v društvu začeli začeli v začetku februarja, zaključili pa so jih minuli ponedeljek. Vodji organizacije dogodkov sta učiteljici telesne vzgoje Tjaša Horvat in Renata Gyurkač, kot zadnji dogodek v nizu pa je bil tek oz. hoja.

“Med 9. in 18. uro so beležili vsak pretečen in prehojen kilometer v Lendavi. Obiskalo nas je okrog 150 ljudi, ki si se podali na tek ali pohod. Nekateri so tekli ali hodili na atletski stezi, drugi pa so se podali na tek ali hojo v naravo, čez mesto ali gorice. Zabeležili smo 554 kilometrov in zbrali 298 eur prostovoljnih prispevkov, katere bomo v celoti namenili za brezplačne športne počitnice otrok,” so sporočili iz ŠTD Gibko.

Precej aktivni so bili tudi člani društva. Ob 7.00 zjutraj so štartali in dva sta pretekla celotni maraton 42 kilometrov ter dva polmaraton 21 kilometrov. Enega tekača so imeli tudi na Istrskem maratonu, ki je zastopal barve društva in v zavidljivem času pretekel 42 kilometrov. “Vsako leto je dogodek zbiranja tekaških kilometrov najmanj obiskan. Zavedamo, da se teka poslužuje najmanj ljudi in so razdalje bistveno manjše. Zato smo letos teku dodali tudi hojo. Verjamemo, da bo vsako leto več tudi pohodnikov, ki se nam bo pridružilo,” so še sporočili iz društva.

Dogodek je med drugim obiskal tudi ultramaratonec in dobrodelnik Bogomir Dolenc z družino in prispeval nekaj kilometrov. Ob obisku so že začeli kovati nove načrte in dogodke za prihodnje, so sporočili. “S tekom smo zaključili projekt Gibko zbira kilometre. V letošnjem letu smo rušili rekorde z udeležbo na vseh dogodkih in zbrali skupaj zavidljivih 1.821 eur prostovoljnih prispevkov s katerimi bomo lahko kar nekaj otrokom omogočili brezplačne športne počitnice. Hvala vsem, ki ste se pridno udeleževali naših dogodkov in prispevali kilometre. Hvala za vse prostovoljne prispevke in najlepša hvala, da ste nam pomagali pričarati tri nepozabne dogodke polne športa, smeha, druženja, objemov, veselja, velikih in mali zmag,” so zaključili pri društvu.

11.5.2024, pripravljajo tradicionalni Gibkov športni dan!