Terme Lendava jutri odpirajo svoja vrata, upravljanju SHR-ja so se odpovedali, kopanje izključno triurno

Prihajajoči petek se vnovič odpirajo Terme Lendava. Odpira se tako hotel, Lipov gaj kot tudi avtokamp ter notranja in zunanja kopališča. V Termah Lendava so praktično že vse podredili zahtevam Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), smernicam katerega bodo v najvišji možni meri tudi sledili. Neuradno smo izvedeli še, da se je novi lastnik upravljanju s strani bivšega lastnika Sava Hotels & Resorts (SHR) odpovedal ter, da bo kopanje lahko največ triurno.
Z včerajšnjim dnem so se v podjetju Terme Lendava d.o.o. odpovedali upravljanju s strani bivšega lastnika, kar pomeni, da celotne terme Lendava odslej delujejo povsem neodvisno od bivšega lastnika in da te tudi poslovno delujejo povsem samostojno. Te jutrišnji petek odpirajo svoja vrata, tako, da bo možno znova prenočevati v hotelu, avtokampu in naselju Lipov gaj ter se okopati v zunanjih in notranjih bazenih. Spomnimo: Celoten kompleks term Lendava je bil zaprt 17. marca, takrat pa so bile ustavljene tudi vse njihove storitve. Trenutno so vsa prizadevanja usmerjena v pritegnitev domačih gostov, računajo predvsem na vnovčitev turističnih bonov, a je ključnega pomena predvsem vrnitev tujih gostov.

Odpirajo se seveda tudi vsi bazeni, tako notranji kot zunanji, a bo tukaj potrebno vedeti nekaj pomembnih informacij. Glede na število nastanitvenih kapacitet, ki jih Terme Lendava premorejo, se bo lahko zgodilo, da zunanjim kopalcem (občanom ali drugim gostom) kopanje ne bo dovoljeno. Zakaj? Ukrepi NIJZ so namreč močno oklestili obiske kopališč po celotni državi, izvzete torej niso niti Terme Lendava. Po naših neuradnih informacijah bi se to lahko zgodilo pogostokrat, saj naj bi končno število dovoljenih kopalcev zaradi ukrepov NIJZ močno oklestili. Možno je celo, da se naenkrat ne bodo mogli kopati niti hotelski gosti. In še ena pomembna informacija je ta, da bo dovoljeno maksimalno zgolj triurno kopanje. In ležalniki? Drug od drugega bodo razmaknjeni na 1,5 metra.