Šport: Odlične uvrstitve Lendavčanov

Lendavčani so tokrat dosegli odlične uvrstitve na področju lokostrelstva in badmintona. V Podčetrtku se odvija Evropsko prvenstvo v Badmintonu do 17 let, na njem pa nastopata tudi dve Lendavčanki, Iva Koša ter Nika Bedič. Na Evropskem 3D prvenstvu v lokostrelstvu je zavidljiv rezultat dosegel Kristijan Horvat.
Badminton

Minuli torek se je v Podčetrtku zaključil ekipni del Evropskega prvenstva do 17 let. Na njem je nastopila tudi slovenska reprezentanca do 17 let. Slednjo je letos sestavljalo 11 kadetov – Iva Koša, Nika Bedič, Anja Blazina, Manca Zupančič in Vesna Halič ter Mark Koroša, Žiga Podgoršek, Gašper Trobec, Vid Koščak, Peter Kotnik in Tadej Jelenc. Vodil jih je selektor Denis Pešehonov. Reprezentanca se je pomerila proti Ircem, Škotom in na koncu proti drugouvrščenim Francozom. Tekmovanje so Slovenci zaključili v skupinskem delu. Eno zmago so si z rezultatom 3:2 priigrali proti Irski, proti Škotom so tesno izgubili s 2:3, Francozi pa našim niso pustili niti točke (0:5). Evropski prvak je postala reprezentanca Rusije, ki je vse do finala dominirala proti nasprotnikom. Francozi so jim v finalu povzročili nemalo težav, a je zadnja točka pripadla Rusom.

Lokostrelstvo

Od 29.8. do 4.9.2021 je na Mariborskem Pohorju potekalo Evropsko 3D prvenstvo. Sodelovalo je 251 udeležencev iz 22 držav. Za slovensko reprezentanco je zelo uspešno nastopil član lendavskega lokostrelskega kluba Kristijan Horvat, ki je v kategoriji mešanih ekip (instinktivni lok) skupaj z Mojco Pavačič zasedel odlično 2. mesto. V napetem polfinalu sta premagala italijanski par, v finalu pa sta za tem morala priznati premoč danski ekipi in tako osvojila srebrno medaljo. V posamezni razvrstitvi je Kristijan tekmovanje zaključil na 15. mestu.