Občina Ljutomer nominirana za nagrado Global Local 2021

Mednarodni ekonomski forum Perspektive Zagreb, Mednarodni komite za podeljevanje nagrad in priznanj Global Local, Mreža mladih podjetnikov 4E in društvo Promo Global iz Zagreba so med kandidate za prestižno mednarodno nagrado za lokalne skupnosti in organizacije, ki ustvarjajo dobro okolje za razvoj podjetništva v Srednji in Jugovzhodni Evropi, uvrstili tudi Občino Ljutomer.
Mednarodni odbor Globallocal podeljuje nagrade tistim lokalnim skupnostim, ki se uspešno soočajo z izzivi dinamičnega in zahtevnega sodobnega časa ter s svojimi rešitvami in inovativnimi ukrepi pozitivno vplivajo na gospodarsko okolje, kar omogoča hitrejši in trajnostni razvoj podjetništva. Komisijo sestavlja 18 strokovnjakov iz devetih evropskih držav in s področij gospodarstva, prava, arhitekture, ekologije, sociologije, lokalnega in regionalnega razvoja ter drugih sorodnih področij.

V Sloveniji sta v preteklosti to nagrado prejeli Občini Maribor in Rogaška Slatina. Nagrado v srednji in jugovzhodni Evropi, v kategoriji najboljše lokalne skupnosti za leto 2019, je prejela tudi Občina Lendava.