FOTO: Kolesarski maraton treh dežel: Letos start na Hrvaškem, trasa čez Slovenijo in Madžarsko

Panonski maraton treh dežel je mednarodna kolesarska prireditev, ki gradi mostove med nami in našimi sosedi Madžari in Hrvati. Prireditev se je letos (včeraj) odvijala že štirinajstič, kolesarji pa so tokrat startali na Hrvaškem, v Sv. Martinu na Muri.
Treh maratonov, velikega, srednjega in malega se je letos udeležilo skupno nekaj manj kot 400 kolesarjev. Start velikega maratona je bil ob 9.00 uri, start srednjega ob 9.10 uri in start malega ob 9.20 uri. Trasa velikega maratona je bila 105 kilometrov in je kolesarje vodila iz Sv. martina na Muri preko Hotize v Malo Polano, Nedelico, Renkovce, Dobrovnik, Žitkovce, Kamovce Genterovce in od tam na sosednjo Madžarsko v Lenti, od tam v Lovászi, Tornyiszentmiklós in nazaj v Slovenijo v Pince, od tam v Pince Marof, v Petišovce ter nazaj na Hrvaško čez Mursko Središće, Hlapičino, Selnico, Zebanec, Plešivico, Pleškovec, Prekopo, Železno Goro nazaj v Sv. Martin na Muri.

Trasa srednjega maratona je bila 60 kilometrov, pot pa je kolesarje vodila čez Hrvaško in Slovenijo. Iz Sv. Martina na Muri so se preko Hotize podali v Malo Polano, Nedelico, Renkovce, Dobrovnik, Žitkovce, Kamovce Genterovce in od tam čez Mostje v Dolgo vas, Lendavo, Trimline in Petišovce. Iz Petišovcev v Mursko Središće, Hlapičino nazaj v Sv. Martin na Muri.

Trasa malega maratona je bila dolga 40 kilometrov in je kolesarje vodila le po Hrvaški. Ti so se iz Sv. Martina na Muri čez Marof podali v Hlapičino, od tam do Selnice, Gornjega Koncovščka do Železne Gore, Grabrovnika, Štrigove, Leskovca, Robadja, znova mimo Štrigove do Jalšovca, Lapšine in Sv. Martina na Muri.

Prireditev se je tudi letos bila zajeta v akciji »Slovenija kolesari,« udeležili pa so se ga tudi člani KK Lendava. Ti so maraton organizirali lansko leto, letos so ga organizirali Hrvati, naslednje leto pa ga bodo Madžari.