Sveže

Bogračfest 2017: Prijavnini 140 in 500 evrov, kavcija višja za 20 evrov

Pred nekaj dnevi je turistična zveza Lendava Vabi objavila razpis in prijavnico za prireditev Bogračfest 2017. Spomnimo: Prijavnina je lansko leto za vsako ekipo znašala 140 evrov, takšna je cena prijavnine tudi letos, ko so dodali še prijavnino za poslovno tekmovalno ekipo, ki znaša 500 evrov.
Tudi letošnji Bogračfest se bo odvijal v sklopu festivala Vinarium in bo na sporedu 26. avgusta 2017. Turistična zveza Lendava vabi: “Osrednji namen prireditve je ohranjanje tradicionalnega kulinaričnega izročila našega kraja, promocija kulinarike in vinske kulture ter zabava in druženje ob vrhunski gastronomski ponudbi. Tekmovanja se lahko udeležijo posamezniki, društva ter domače in tuje fizične ali pravne osebe, ki so pripravljene upoštevati razpisna pravila tekmovanja.”

Tekmovanje bo potekalo pod budnim očesom komisije priznanih kuharskih mojstrov in odličnih poznavalcev kulinarike. Ocenjevanje bo potekalo v dveh kategorijah in sicer “Mojster bograča” ter “Najlepše urejeno tekmovališče.” Vsi pripravljeni bograči se bodo potegovali za zlato, srebrno ali bronasto plaketo, razglašen pa bo med drugim tudi absolutni zmagovalec letošnjega Bogračfesta.

Letošnja novost je prijavnina, ki znaša 500 evrov. Prijavnina za posamezno tekmovalno ekipo znaša 140 evrov, to je prijavnina za običajne tekmovalne ekipe. 500 evrov prijavnine pa bodo primorane plačati tiste ekipe, ki bodo pripravljale večje količine bograča za namen prodaje. Gre za poslovne tekmovalne ekipe. Vsaka tekmovalna ekipa prejme 25 m2 velik tekmovalni prostor, poslovna ekipa pa 50 m2.

Letošnja novost je, poleg poslovnih tekmovalnih ekip, tudi višja kavcija. Če smo lansko leto plačali 30 evrov kavcije, bo ta letošnje leto znašala 50 evrov. Primorana jo je plačati vsaka ekipa, ob vračilu celotne in nepoškodovane opreme pa je ekipi kavcija tudi vrnjena. V nasprotnem primeru organizator kavcijo zadrži in ekipi zaračuna razliko do polne cene za popravilo ali nabavo nove opreme.

Na voljo bo 120 tekmovalnih mest. Tekmovališče bo na več mestih opremljeno z vodnjaki za zajem vode in bo v celoti ozvočeno (ulični radio). Na tekmovališču se lahko uporabljajo le mize in klopi ter kotli za kuhanje, ki jih ekipam dodeli organizator.