FOTO: AC Lendava – Pince: V prometni nesreči ena oseba izgubila življenje

Policisti so bili danes ob 6.44 uri obveščeni, da se je na pomurski avtocesti, približno 3 km pred Petrolom Pince v smeri Madžarske, med naseljema Čentiba in Dolina zgodila prometna nesreča v kateri sta bili udeleženi dve kombinirani vozili ukrajinskih registrskih številk. Več oseb je poškodovanih, smrt ene osebe je potrdil zdravnik. Zaprt je vozni pas, promet poteka po prehitevalnem pasu.
Z ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je kombinirano vozilo znamke Mercedes Benz Sprinter ukrajinskih registrskih številk vozilo po pomurski avtocesti v smeri Madžarske. Približno tri kilometre pred Petrolom Pince mu je počila pnevmatika, zaradi česar se je vozilo prevrnilo na bok. Čez slabo minuto je za njim pripeljalo drugo kombinirano vozilo znamke Mercedes Benz Sprinter ukrajinskih registrskih številk, katerega voznik je kljub izogibanju trčil v prevrnjeno vozilo in nato zapeljal z vozišča, kjer je med prevračanjem iz vozila padla potnica, 63-letna državljanka Ukrajine, ki je na kraju podlegla poškodbam.

V spredaj vozečem vozilu je bilo 5 potnikov, v drugem vozilu pa 4. V nesreči so bile še tri osebe hudo telesno poškodovane (vsi iz drugega vozila). Nobeden od poškodovanih ni v življenjski nevarnosti.

Kraj prometne nesreče sta si ogledala preiskovalni sodnik v prisotnosti okrožnega državnega tožilca.

Pokojna udeleženka je letošnja četrta smrtna žrtev prometnih nesreč na pomurskih cestah. V enakem lanskem obdobju je bilo smrtnih žrtev pet.