Amir Karić sedel na trenerski stolček Pomurk

Zadnje avgustovske dni so pri ŽNK NONA Pomurje Beltinci javnost presenetili z izjavo, da Zlatko Gabor ni več trener devetkratni državnih prvakinj. Razlog: Po tem, ko je ta Beltinčanke vnovič popeljal do naslova državnih prvakinj, se je ta po zadnjem treningu v Bratoncih sestal s predstavniki Olimpije. In to naj ne bi bilo prvič. Včeraj so iz štaba Pomurk sporočili, da je na trenersko klop sedel Amir Karić.
“Obveščamo vas, da je bil danes, s sklepom upravnega odbora, za trenerja devetkratnih državnih prvakinj ŽNK Nona Pomurje Beltinci imenovan Amir Karić,” so včeraj sporočili iz štaba Pomurk preko Facebooka. Amir Karić je bil član slovenske zlate nogometne generacije in za Slovenijo igral na Evropskem prvenstvu v nogometu leta 2000 in Svetovnem prvenstvu v nogometu leta 2002. Za slovensko reprezentanco je odigral v letih 1996−2004 64 tekem in dosegel en zadetek in sicer na svoji prvi tekmi za slovensko reprezentanco 21. maja 1996 proti Združenim arabskim emiratom (2:2).

V svoji nogometni karieri je igral pri nogometnih klubih Rudar Velenje, Maribor Branik, Železničar Maribor, Koper, Mura, Interblock, Gamba Osaka (Japonska), Ipswich Town (Anglija), Crystal Palace (Anglija), AEL Lemesos (Ciper), Anorthosis Famagusta (Ciper) in Malečnik, kjer je tudi sklenil nogometno kariero, v kateri je odigral 484 tekem in dosegel 92 zadetkov. Nazadnje je deloval kot trener pri mlajših selekcijah NK Malečnik. “G. Kariću želimo čim boljše počutje na prekmurski ravnici in čim več veselih trenutkov v našem klubu. Srečno,” so zaključili.

“Povemo lahko, da za ŽNK Nona Pomurje Beltinci v nadaljevanju prvenstva ne bodo igrale Tjaša Nemec, Saki Yoshida ki se vrača v Čakovec, Luana Zajmi ki je prestopila v ŽNK Split in Maja Dimitrijevič, ki bo ob plačilu nadomestila s strani ŽNK Olimpija dobila izpisnico. Možen je še en odhod iz kluba, vendar o tem v tem trenutku ne moremo podati več informacij,” so še obelodanili.

FOTO: Boštjan Rous