Ostalo

ŽNK Teleing Pomurje bo doma znova lovil ligo prvakinj

Slovenske državne prvakinje ŽNK Teleing Pomurje so z mislimi že pri novi sezoni, ki zahvaljujoč domačemu državnemu naslovu prinaša tudi igranje v ligi prvakinj. Uvodoma bodo na sporedu kvalifikacije. Srečanja se bodo odvijala v Beltincih in v Lendavi.

Letos se bodo kvalifikacije za Ligo prvakinj igrale med 23.8. in 28.8. S sedeža UEFE, iz Nyona, je vodstvo ŽNK Teleing Pomurje dobilo zeleno luč za organizacijo enega izmed devetih turnirjev, ki se bodo istočasno odvijali po vsej Evropi. S tem bo dobljenih devet zmagovalnih skupin, ki se bodo pridružile 23 neposredno uvrščenim v osrednji del lige prvakov (šestnajstina finala).

Tako kot prejšnja leta se bodo srečanja igrala v Beltincih in v Lendavi. Prvo srečanje (23.8.) bodo Beltinčanke igrale z nasprotnikom iz četrtega bobna, drugo srečanje (25.8.) bodo igrale z nasprotnikom iz tretjega bobna, tretje srečanje (28.8.) pa sledi srečanje z nasprotnikom iz prvega bobna. Žreb kvalifikacijskih skupin bo na sporedu 24. junija v Nyonu.

Prvo srečanje bi Beltinčanke lahko odigrale proti Švicarkam, Belgijkam, Srbkinjami ali Kazahstankam. Letos bo v tem najmočnejšem tekmovanju sodelovalo 59 klubov iz 47 nacionalnih zvez.

Ekipe ŽNK Teleing Pomurje več ne bo vodil Bojan Jančar

Bojan Jančar po petih letin in pol zapušča Beltinsko žensko nogometno ekipo, vodstvo kluba pa mu je, kot trdi predsednik Štefan Kozic, hvaležno za vse, kar je do sedaj naredil. Vrača se v Odrance. Ekipo bo, kot kaže, po novem vodil dozdajšnji pomočnik trenerja, Sandi Bauer, ki igralke zelo dobro pozna. Vodstvo kluba priznava, da bi novega trenerja, ki ne pozna ekipe sedaj bilo nesmiselno pripeljati.