Ostalo

ŽNK NONA Pomurje Beltinci prekinil sodelovanje s trenerjem. Slednji se je, kljub veljavni pogodbi, dogovarjal s konkurenco

Že predvčerajšnjim so pri ŽNK NONA Pomurje Beltinci javnost presenetili z izjavo, da Zlatko Gabor ni več trener devetkratni državnih prvakinj. Razloga sicer niso obelodanili takoj, so pa ga včeraj. Po tem, ko je ta Beltinčanke vnovič popeljal do naslova državnih prvakinj, se je ta po ponedeljkovem treningu v Bratoncih sestal s predstavniki Olimpije. In to naj ne bi bilo prvič.
“Obveščamo vas, da je ŽNK NONA Pomurje Beltinci danes prekinil sodelovanje z trenerjem članske ekipe g. Zlatkom Gaborjem. G. Gaborju se klub zahvaljuje za uspešno sodelovanje in mu želi veliko uspeha na nadaljnji trenerski poti,” so v ponedeljek pozno zvečer kratko sporočili iz nogometnega kluba. So pa včerajšnji zgodnji popoldan svojo odločitev naposled le obrazložili.

“Lahko gremo preko tega, da smo izpadli iz Evrope, lahko gremo tudi preko tega, da trenutno ne igramo najbolje in izgledamo na igrišču brezvoljno, brez energije in brez žara. Ne moremo pa mimo tega, da se trener, ki ima veljavno pogodbo z našim klubom, že kar nekaj dni dogovarja z ŽNK Olimpijo o prestopu. Tako se je po ponedeljkovem treningu v Bratoncih, sestal s predstavniki Olimpije.”

Ljubljančani v klub vabijo Pomurke?

“Stvari so šle še naprej, vodilni ljudje Olimpije vabijo praktično vse naše igralke v Olimpijo z pojasnilom, da je Zlatko Gabor že trener v Olimpiji in da se mu priključijo. Normalno, da po vsem tem, ne moremo računati, da bi bilo sodelovanje v bodoče še mogoče. Žal nam je, da nismo uspeli preprečiti odhod Luane Zajmi, ki odhaja v Split, potem ko je bilo rečeno s strani bivšega trenerja, da se na njo ne računa. Prav tako je imela prost odhod s strani trenerja, Anja Eferl, katere odhod pa smo uspeli zaustavit in ostaja v našem klubu. Vprašljiva je še Tjaša Nemec, kateri je bilo prav tako povedano, da je v drugem planu, sama pa je zato prenehala s treningi. Poslovili pa se bomo še od Maje Dimitrijevič, ki je prav tako dobila ponudbo od Olimpije, klub pa v bodoče na njo več ne računa. Sam želim našemu bivšemu trenerju vse najboljše, kjer koli bo nadaljeval svojo življensko pot,” je zapisal Štefan Kozic, športni direktor ŽNK Pomurje Beltinci.

Po naših neuradnih informacijah naj bi nekdanji trener Mure, Veržeja, Beltincev in drugih prekmurskih klubov konec tedna že vodil prvi trening zeleno-belih.