Sveže

Zlati kamen 2024 Mestni občini Murska Sobota!

Župan Damjan Anželj je na konferenci Zlati kamen v imenu občine prevzel nagrado za razvojno najbolj prodorno občino v Sloveniji 2024! Nagrajeni smo bili za izjemne dosežke na področju trajnostnega razvoja, inovacij in družbene odgovornosti.
Zlati kamen je v slovenski javnosti najbolj odmevno strokovno srečanje na področju lokalne samouprave, kjer si izkušnje ter poglede o razvojnih možnostih ter dobrih praksah izmenjajo najvišji predstavniki lokalnih skupnosti, predstavniki gospodarstva kot tudi vladni predstavniki. Je edini dogodek, ki je hkrati tudi vrhunec večmesečnega raziskovalnega dela o razvojnem napredku Slovenskih občin v sklopu raziskovalnega projekta in izbora Zlati kamen. Na dogodku tako vsako leto razglasijo razvojno najbolj prodorne občine Slovenije. Rdeča nit izbora za nagrado Zlati kamen je sodelovanje in soustvarjanje občin.

Nagrada za občino ne predstavlja le priznanja, temveč tudi zavezo k nadaljnjemu razvoju”

“Občina posebej izstopa na področjih spodbujanja višjega in visokošolskega študija, trga dela in podjetništva, kar kaže na predanost izobraževanju in gospodarskemu napredku. Komisijo je prepričalo tudi vključevanje ukrepov na prostorskem področju pri preobrazbi kraja v močno regionalno središče in izjemen razvoj turistične destinacije ob Regijskem promocijskem centru EXPANO, ki je bilo nekoč degradirano območje,” so sporočili. Župan MO Murska Sobota Damjan Anželj je ob tem poudaril, da je dosežek rezultat skupnih prizadevanj in sodelovanja občine s skupnostjo. “Nagrada za občino ne predstavlja le priznanja, temveč tudi zavezo k nadaljnjemu razvoju in izboljšanju kakovosti življenja vseh občank in občanov!”

Z vrednostjo indeksa ISSO 5216 se Murska Sobota uvršča na 68. mesto med slovenskimi občinami. Občina je posebej izstopala na področjih spodbujanja višjega in visokošolskega študija (5. mesto), trga dela (7. mesto) in podjetništva (14. mesto), kar kaže na predanost izobraževanju in gospodarskemu napredku. Župan MO Murska Sobota še poudarja, da je tovrsten dosežek rezultat skupnih prizadevanj in sodelovanja občine s skupnostjo. V prihodnje načrtujejo nadaljevanje usmerjenega dela na omenjenih področjih in razvoj novih inovativnih projektov.