Ostalo

Že kmalu se odpirajo frizerski saloni, preostale prodajalne in saloni za nego psov in mačk

Vlada je na včerajšnji seji izdala Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom ter sprejela Odlok o razporejanju zdravstvenih delavcev. Skratka: Od ponedeljka k vulkanizerju, k frizerju po prvomajskih praznikih.
Vlada je izdala Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji in ga objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.

Z namenom postopnega sproščanja ukrepov se poleg že obstoječih izjem v 2. členu od 20. aprila naprej dodajo nove izjeme, med njimi so prodajalne, ki v pretežni meri prodajajo gradbeno – inštalaterski material, tehnično blago ali pohištvo, specializirane prodajalne za prodajo avtomobilov in koles, kemične čistilnice in servisne delavnice, osebni prevzem blaga ali hrane na prevzemnih mestih, kjer je zagotovljen minimalni stik s potrošniki in od 4. maja naprej frizerski in kozmetični saloni, nekatere športno-rekreativne storitve, saloni za nego psov in mačk ter ostalih živali.

Vlada je na včerajšnji redni seji sprejela Odlok o razporejanju zdravnikov diplomantov, doktorjev dentalne medicine diplomantov, zdravnikov sekundarijev, doktorjev dentalne medicine pripravnikov, zdravnikov specializantov in doktorjev dentalne medicine specializantov.

Zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 se z odlokom določa, da se vse zdravnike in doktorje dentalne medicine, ki sicer nimajo licence, so pa vključeni v sistem zdravstva (sekundariji, pripravniki in specializanti), vključi v izvajanje ukrepov.