Ostalo

Že jutri nova pošiljka snega

Sprememba vremena in tudi temperatur je bila minuli konec tedna precej izrazita. Po najtoplejšem januarju doslej, se je februar dokaj približal pravi zimi, vsaj kar se snežnih padavin tiče. Pri nas jih sicer nismo bili deležni v tako izdatni meri, kot v drugih krajih naše države. Nova pošiljka snega prihaja jutri.
Sprememba vremena je bila konec tedna zelo izrazita. Na začetku prejšnjega tedna je bila ponekod temperatura tudi čez 15 °C, izrazita ohladitev je sledila v petek, ko je dež prešel v sneg, padavine so ponehale v soboto. Razporeditev snežnih padavin je bila precej neenakomerna. Najmanj snežnih padavin je bilo prav v naših krajih, snežna odeja se ni obdržala, tako tudi za lopate ni bilo potrebno poprijeti.

Drugo pošiljko letošnjih snežnih padavin bomo dobili jutri. Količinsko padavine ne bodo tako obilne kot minuli konec tedna, tudi razporeditev padavin bo bolj enakomerna, tako da velikih odstopanj po državi ne pričakujemo. Nekaj manj padavin bo na severu, več pa na jugu. Pričakujemo, da bo do četrtka zapadlo večinoma od 10 do 20 cm snega, morda ponekod na jugu nekaj centimetrov več.

Sprememb pri temperaturi ne bo. Jutranje temperature se bodo gibale med -1 in -3 stopinjami Celzija, dnevne med 1 in 5 stopinjami Celzija. V sredo, ko pričakujemo sneg, se bo živo srebro čez dan ustavilo pri eni stopinji Celzija. Sneženje je v naših krajih moč pričakovati že v zgodnjih jutranjih urah, do poznega dopoldneva pa se bo to le stopnjevalo. Ponehalo naj bi pozno zvečer.