Sveže

Zdravstveni dom Lendava: Delo v specialističnih ambulantah se bo postopoma pričelo po 4. maju

Zdravstveni dom Lendava je zaradi trenutno aktualne epidemije koronavirusa skorajda za mesec dni zaprl specialistične ambulante. Pacienti, ki potrebujejo pregled, le- tega lahko opravijo v “kontejnerski ambulanti” pred zgradbo zdravstvenega doma. Ker se v zadnjih dneh omejitve tudi na področju zdravstvene oskrbe zmanjšujejo, bodo specialistične ambulante s svojim delom pričele najpozneje od 4. maja.
Odprtje specialističnih ambulant v lendavskem Zdravstvenem domu bo potekalo postopoma, upoštevaje vse previdnostne ukrepe, da bi preprečili širjenje koronavirusa. Kot smo izvedeli, bo lendavski zdravstveni dom najprej pričel z ultrazvočnimi pregledi. Sledilo bo odprtje kardiološke in diabetološke ambulante, nato urologija in na zadnje še pulmološka ambulanta ter rentgen. Bolniki, ki so v omenjenih ambulantah že bili napoteni na preglede, novih napotnic ne potrebujejo, saj jih bodo o datumu pregleda obvestili na podlagi zaporedja na čakalni listi. Dan pred tem, pa bodo pacientovo zdravstveno stanje, predvsem glede obolenja dihal, preverili preko telefona.

Pregledi bodo potekali pod strogimi previdnostnimi ukrepi, kar bo zagotovo podaljšalo čas obravnave bolnika pri zdravniku, in posledično tudi čakanje pred ambulanto. Namreč po vsakem pregledu bo potrebno prostore prezračiti in razkužiti. Zaradi tega prosijo za razumevanje in potrpežljivost. Ginekološka ambulanta je z delom že pričela v četrtek, 23.4. 2020, prav tako pod strogimi previdnostnimi ukrepi. Pri zagotavljanju nujnih in nenujnih zobozdravstvenih storitev zaenkrat sprememb ni.

Nekateri bolniki so s strogimi previdnostnimi ukrepi zadovoljni, drugi malo manj. Kot so sporočili iz Zdravstvenega doma Lendava, ugotavljajo, da pacienti upoštevajo predpisane ukrepe. Na tak način prispevajo k uspešni zajezitvi širjenja novega koronavirusa SARS-CoV-2. Dodajajo še, da se je število obiskov v zadnjem tednu v »kontejnerski ambulanti« znatno povečalo, kar kaže na to, da je prav, da specialistične ambulante čim prej pričnejo z delom.

Vsi zaposleni v Zdravstvenem domu Lendava si prizadevajo, da bi bili pacienti zadovoljni z obravnavo pri njih.