Ostalo

Zaživela je nova pomurska glasbena skupina “Cafe band”

Štirje izkušeni pomurski glasbeniki, ki so se desetine let “kalili” v različnih uspešnih gasbenih skupinah in ansamblih: Nik Mikola (kitara, vokal), Stanko Zorjan (bobni, vokal), Bojan Toplak (klaviature, vokal) in mag. Andrej Kociper (elektronska kitara, vokal) so ustanovili novo glasbeno skupino, katero so poimenovali “Cafe band”, in o kateri se bo gotovo še veliko slišalo.

Nova skupina, sestavljena iz odličnih glasbenikov, ki igra predvsem plesno kavarniško glasbo na protokolarnih prireditvah in drugih zabavah, je uradno nastala februarja 2017. Poleg odličnega ravnanja z glasbenimi inštrumenti ter dobrega petja, so člani skupine vešči tudi vodenja programa in animacije gostov. Že sam njihov nastop je poln prijetnih doživetij, lahko pa organizirajo tudi presenečenje večera.

Bogat glasbeni repertoar “Cafe banda” zajema predvsem zimzelenčke, torej skladbe iz 70., 80. in 90. let prejšnjega stoletja, ne manjka pa niti sodobnih skladb. Njihovo igranje je lahkotno, a nista jim tuja niti trša rock in disko glasba. Člani skupine imajo večletne glasbene izkušnje v Sloveniji in v tujini. Njihov repertoar je primeren za terase, hotele, igralnice in večje kavarne. Kakšen koncertni nastop prav tako spada med njihov zaželeni oder. Člani skupine “Cafe band”, ki so že zadihali s polnimi pljuči, brez težav spremljajo tudi številne slovenske pevce in pevke, kar so počeli tudi že prej, ko so bili člani drugih skupin in ansamblov. Članom nove skupine, ki ustvarjajo tudi lastne skladbe, ambicij gotovo ne manjka. Trenutno imajo kar nekaj demo posnetkov, s katerim želijo opozoriti nase. Zato, povsod kjer se pojavi “Cafe band”, to hkrati pomeni nov okus po noro dobri zabavi!